Italiensk kartoffelsalat får mig til at drømme om fjerne himmelstrøg og mad på grill. Salaten er perfekt, hvis du er træt af den traditionelle kartoffelsalat. Der er masser af smag i den, og den kan spises til al slags kød. Dine gæster vil elske dig, hvis du serverer italiensk kartoffelsalat for dem. Jeg serverer den ofte til svinekød, som er lavet på grillen, da jeg synes, det passer rigtig godt sammen.
Til 4 personer
Du skal bruge:
600 g. små kartofler med skræl
2 tsk. groft salt
40 g. soltørrede tomater på glas (i olie)
1 pk. mini mozzarella (små kugler)
2 dl. ekstra jomfru olivenolie
20 stk. sorte oliven uden sten
1 pk. parmaskinke
20 stk. cherrytomater
1 bdt. persille
1 bdt. basilikum + nogle blade til pynt
Salt og peber
Sådan gør du:
- Kom kartoflerne i en gryde og fyld op med koldt vand, indtil kartoflerne er dækket
- Kom 2 tsk. fulde groft salt i vandet
- Kog kartoflerne i 5 minutter
- Sluk derefter blusset, og lad kartoflerne stå i vandet med låg på i 20 min.
- Skyld kartoflerne i koldt vand og skær dem i kvarte
- Kom olie, persille, salt, peber og basilikum i en blender og blend det i ca. 10 min.
- Bland kartoflerne med krydderurteolien
- Tænd ovnen på 200 g.
- Læg parmaskinken på en bageplade med bagepapir på
- Parmaskinken bages i ovnen i 10 min., til den er sprød
- Lad parmaskinken afkøle og bræk den derefter i store stykker
- Skær de soltørrede tomater i strimler
- Skær cherrytomater i halve og kom dem ned til kartoflerne
- Tilsæt mozzarellakuglerne og olivenerne
- Pynt med basilikumblade og parmaskinke
Andet tilbehør til mad på grillen
Savner du inspiration til andet tilbehør, som du kan servere til mad, du har lavet på grillen? Så se nogle af de andre salater, som du finder her på bloggen.
1 Comment