Italiensk kartoffelsalat

Italiensk kartoffelsalat får mig til at drømme om fjerne himmelstrøg og mad på grill. Salaten er perfekt, hvis du er træt af den traditionelle kartoffelsalat. Der er masser af smag i den, og den kan spises til al slags kød. Dine gæster vil elske dig, hvis du serverer italiensk kartoffelsalat for dem. Jeg serverer den ofte til svinekød, som er lavet på grillen, da jeg synes, det passer rigtig godt sammen.

Til 4 personer

Du skal bruge:

600 g. små kartofler med skræl

2 tsk. groft salt

40 g. soltørrede tomater på glas (i olie)

1 pk. mini mozzarella (små kugler)

2 dl. ekstra jomfru olivenolie

20 stk. sorte oliven uden sten

1 pk. parmaskinke

20 stk. cherrytomater

1 bdt. persille

1 bdt. basilikum + nogle blade til pynt

Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Kom kartoflerne i en gryde og fyld op med koldt vand, indtil kartoflerne er dækket
  2. Kom 2 tsk. fulde groft salt i vandet
  3. Kog kartoflerne i 5 minutter
  4. Sluk derefter blusset, og lad kartoflerne stå i vandet med låg på i 20 min.
  5. Skyld kartoflerne i koldt vand og skær dem i kvarte
  6. Kom olie, persille, salt, peber og basilikum i en blender og blend det i ca. 10 min.
  7. Bland kartoflerne med krydderurteolien
  8. Tænd ovnen på 200 g.
  9. Læg parmaskinken på en bageplade med bagepapir på
  10. Parmaskinken bages i ovnen i 10 min., til den er sprød
  11. Lad parmaskinken afkøle og bræk den derefter i store stykker
  12. Skær de soltørrede tomater i strimler
  13. Skær cherrytomater i halve og kom dem ned til kartoflerne
  14. Tilsæt mozzarellakuglerne og olivenerne
  15. Pynt med basilikumblade og parmaskinke

Andet tilbehør til mad på grillen

Savner du inspiration til andet tilbehør, som du kan servere til mad, du har lavet på grillen? Så se nogle af de andre salater, som du finder her på bloggen.

Blomkålssalat

Bønnesalat med avokado og cherrytomater

Ananassalat med avokado

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!