The Muddlers Club – Belfast

Det siges, at denne restaurant står på vippen til at få en Michelin-stjerne. De fortjener i hvert fald en bib-gourmand, så hvis du er i Belfast, så slå et smut forbi denne perle.

Vi fik bord samme dag, som vi bestilte, men restauranten var fuldt booket, da vi var færdige med at spise. Så populær er den. De serverer kun en 4-retters menu og en 6-retters. Vi valgte 6 retter med vinmenu til, det kostede 105 Euro pr. mand. Hvilket var en rigtig god pris i forhold til lignende restauranter i Danmark.

Selve menuen bliver først bestemt på dagen, så man kan aldrig vide, hvad man får. Det kan være lidt svært, hvis der er ting, man ikke kan lide. Men de skriver tydeligt, at de gerne ændrer lidt på retterne, hvis man har allergi eller vil have vegetar.

For lige at sætte aftenen an, fik vi serveret en lille hapser bestående af en kiks af mørdej med figen, oven på var et lag smørbart gedeost og tynde skiver af sommertrøffel. En dejlig lille mundfuld.

1. ret var en amuse bouche, som bestod af krabbe med ærteskum, æblepuré, friske ærter og æbleterne på en lille sprød kiks. Den smagte frisk af havvand og var meget let i konsistensen. Jeg kunne have spist mange flere.

Til retten blev der serveret en naturvin, som var frisk og lækker. Er ellers ikke den store fan af naturvin, men denne her var god.

2. ret var grillet irsk lam med jus, kørvel puré, broccoli, hestbønner, porre, en cæsardressing og en meget syrlig artiskok. Lammet var mørt og saftigt, og grillsmagen var så dejlig. Jus’en havde stået i flere timer og var næsten som karamel. Det eneste var, at jeg kunne godt havde undværet cæsardressingen, og artiskokken var simpelthen for sur og ikke en nydelse.

Til lammet fik vi serveret en Barbera fra Australien. Den var i vores optik for let og passede ikke til maden. Slet ikke den sure artiskok.

3. ret var kammuslinger. De blev assisteret af en meget kraftig og lækker rejebisque. Derudover var der gnocchi med pesto, squash og en grøn sauce, jeg ikke helt kunne bestemme. Den smagte ikke af meget. Gnocchien var lidt ligegyldig. Men resten var fantastisk, min mund løber helt i vand over den rejebisque, imens jeg sidder og skriver.

Vinen til var lækker, men konkurrede for meget med maden.

4. ret var and med miso, foie gras, blomkålspuré og ristet blomkål. Igen var alt lavet til perfektion. Miso-saucen kunne jeg spise en skål af, desværre måtte jeg ikke få opskriften. Men and og miso-sauce var en rigtig god kombination, jeg må prøve at lave en dag.

Vinen var en Morgon. Den passede fint til, men en Pinot Noir havde været at foretrække pga. de kraftige smage.

5. ret var en lille ret, der skulle rense smagsløgene, før desserten. Den bestod af syltede ferskner, citroncreme, italiensk marengs og en sabayonne-creme med champagne. Dejlig let og kunne nemt havde været gået som en dessert.

6. og sidste ret var restaurantens take på den berømte irske dessert banoffee cake, som i realiteten blot er en dessert med banan og chokolade. Her bestod desserten af små stykker chokoladekonfekt, en kugle bananis, en let pistaciekage og råcreme med dolce de leche. Lækker, lækker. Jeg tror, jeg skal i gang med at eksperimentere noget mere med banan, samt kager i mikroovnen. Mums.

Restauranten havde valgt at servere en Recioto til desserten, som passede fint til formålet.

Alt i alt et dejligt besøg på The Muddlers Club i Belfast, som jeg varmt vil anbefale.

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!