Laks med miso

Laks med miso

Laks med miso er blevet min nye yndlingsret. Her bruger jeg rød miso, men du kan også sagtens bruge gul, som har en lidt mildere smag. Miso er bl.a. lavet af fermenterede sojabønner og siges at være rigtig sundt. Du får umami-smag for alle pengene, når du kommer denne miso-sauce på din laks. Jeg har pyntet min laks med miso med lidt sorte sesamfrø og serverer onigiri (japanske risboller formet som trekanter) med soya til. Få opskriften på to forskellige onigiri her.

Til 4 personer

Du skal bruge:

4 laksebøffer fra fiskehandleren

3 spsk. rød miso

1,5 spsk. soya

1,5 spsk. mirin

1 spsk. vand

1 tsk. sesamolie

Lidt smagsneutral olie

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader
  2. Bland soya, miso, mirin, vand og sesamolie godt sammen
  3. Smør et ildfast fad med lidt smagsneutral olie
  4. Læg laksebøfferne i bunde af fadet
  5. Smør miso-saucen ud over laksebøfferne. Misoen må ikke ramme fadet
  6. Sæt bøfferne i ovnen i 18 min.
  7. Servér
Japansk masterclass

Sidste chance

Den 2. maj er det sidste chance for at tilmelde sig den japanske masterclass. Skal du være med? Du læser meget mere om, hvordan du deltager, og hvor du tilmelder dig her. Du lærer bl.a. at lave miso-suppe og gyozaer, så du kan servere en 4-retters menu for dine gæster.

Andre asiatisk inspirerede opskrifter

Jeg har efterhånden lavet en del asiatisk inspirerede opskrifter – der er både forretter, hovedretter og desserter. Når jeg har gæster til middag, vælger jeg altid et tema for mine tre-retters menuer. Det gør jeg, fordi jeg synes, det giver en rød tråd og en mulighed for at drømme sig væk til et fremmed land. Det er også nemmere at gøre middagen til et samtaleemne, hvis man har samme tema hele vejen, for man kan gå all-in og servere drikkevarer fra landet, lave bordkort der passer til temaet, afspille musik under middagen fra landet. Ja, jeg elsker at sætte en stemning, så mine gæster får en oplevelse.

Læs her, hvor jeg køber mine asiatiske varer.

Ramen med svinekød

Ramen med svinekød

Få min opskrift på ramen med svinekød her.

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!