Bagestål – Pizza på 5 minutter

Almindelig ovn? Bagesten? Bagestål? Hvad skal man vælge??? Der er så mange muligheder.

Bagestål

Herhjemme er Jesper (min kæreste) tit den, der finder nyt køkkengrej, som vi skal afprøve. Denne gang har han kastet sin kærlighed på et bagestål fra Diablosteel.com. Han har allerede en bagesten, men har aldrig været den flittige bruger af den. Så da han ønskede sig dette bagestål, tænkte jeg “Åh nej, endnu en ting vi aldrig får brugt, og som bare fylder i vores meget, meget lille køkken”. Men det lovede han mig ikke ville ske.

Svigermor

Efter bagestålet havde ligget adskillige uger inde på vores spisebord, tog svigermor affære. Hun kom hele vejen fra Vejle for at afprøve det, fordi hun stod og overvejede at købe et. Hun havde nemlig været til middag, hvor hun havde fået serveret pizza til forret og hovedret, som var lavet på bagestål, og hun var dybt imponeret.

Dejen

Min svigermor havde sat sig ind i tingene og havde medbragt en pizzadej, der havde koldhævet i 72 timer. Opskriften var Diablosteel.coms egen opskrift, der ligger på hjemmesiden.Men du får den lige her:
Diablosteels opskrift på 72 timers pizzadej

Du skal bruge:

1 kilo hvedemel
20 g. salt
20 g. honning
1 1/2 tsk tørgær
620 ml vand

Sådan gør du:

 1. Pisk alt indholdet sammen først undtagen vand, og tilsæt derefter vandet

 2. Ælt det hele sammen i hånden, indtil alt er vådt eller brug en røremaskine. Men dejen behøver ikke at blive æltet.

 3. Dejen hældes i en stor lufttæt beholder og skal stå det første døgn i stuetemperatur.

 4. Skrab efter et døgn den gærede dej ud på køkkenbordet – forsigtigt. De skønne luftbobler skal behandles nænsomt.

 5. Hæld en lille smule mel over dejklumpen og del i 280 grams klumper. Gnid lidt mel på hænderne, og stram dejen op ved at folde den ind mod centrum igen og igen.

 6. Prøv at gøre det så nænsomt som muligt og tænk kærligt på de små mikrobobler i dejen.

 7. Gnid dejklumperne ind i lidt olivenolie og pak dem ind i husfilm eller i en lufttæt beholder.

 8. Lad så dejen stå og fermentere i køleskabet i to døgn. Tag dejen ud to timer inden, så de får stuetemperatur.

Pizzaer

De var virkelig lækre de pizzaer, svigermor fik tryllet frem. Ja, der findes jo et utal af pizza-variationer. Min yndlingspizza er en kartoffel-pizza, som både kan bruges som en snack til gæster eller som en hovedret. Den er vegetarisk og meget rig på smag. Min kartoffelpizza består af helt tynde kartoffelskiver, som jeg har skåret på et mandolinjern, frisk mozzarella, tørret rosmarin og lidt olivenolie.

Til 1 pizza

Du skal bruge:

4 små kartofler
1/2 frisk mozzarella
1 tsk. tørret rosmarin
Salt og peber
Lidt olivenolie

Sådan gør du:

 1. Skræl kartoflerne
 2. Skær dem i helt tynde skiver på et mandolinjern
 3. Riv den friske mozzarella i små stykker
 4. Rul pizzadej ud til en rund pizza
 5. Pynt dejen med den friske mozzarella
 6. Kom kartoffelskiver og rosmarin oven på osten
 7. Kartoflerne må ikke ligge i lag, da de så vil være rå, når pizzaen er færdig
 8. Dryp lidt olivenolie ud over pizzaen, og smør pizzaens kanter med olie
 9. Bag pizzaen i 5 min.

Diablosteel

Bagestålet diablosteel er udviklet af to danskere, som havde et ønske om at finde et alternativ til stenovnen, som pizzaer normalt laves i. Det blev til et bagestål, fordi det giver en super sprød skorpe, og pizzaen er færdig på rekordtid.

Der findes to typer bagestål på Diablosteel. Diablo PRO på 11 kg., som leder varmen 18 gange bedre end en pizzasten. Det er dette bagestål, vi har derhjemme, og det er virkeligt tungt! Så tungt, at Jesper må bære den for mig. Men til gengæld kan vi lave vores eget pizzaria i køkkenet, fordi den holder på varmen så længe, at vi kan blive ved og ved med at spytte pizzaer ud. Diablo FAMILY vejer kun 6 kg. og passer perfekt til en familie. Den holder sig varm, så I alle kan få en pizza. Hvis du ikke har tænkt dig at brødføde hele villavejen, så køb denne udgave, da den er nemmere at håndtere.

Boller

Pizzaer er ikke det eneste, man kan bage på bagestålet. Jeg forsøgte mig også med at lave koldhævede boller, som jeg bagte på bagestålet. Jeg fik et fantastisk resultat.

Koldhævede boller

8-10 boller

Du skal bruge:

1 tsk. tørgær

1 spsk. honning

1 spsk. salt

550 g. hvedemel

1 dl. græsk yoghurt eller yoghurt naturel

350 ml. koldt vand

Sådan gør du:

 • Læg bagestålet ind i midten af ovnen, og tænd den på 275 grader
 • Bland alle ingredienserne sammen i en skål og rør godt rundt
 • Sæt skålen på køkkenbordet for at hvile i en time med et rent viskestykken hen over
 • Sæt derefter dejen i køleskabet natten over
 • Næste morgen hælder du forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord
 • Deler dejen i 8 stykker
 • Læg et stykke bagepapir på pizzaspaden, og kom bollerne over på
 • Lad bollerne hæve 1/2 time
 • Bag bollerne i ca. 10 min.

Gæstemad

Det gode ved at lave pizzaer til gæstemad er, at man kan lave dejen i forvejen og fryse den ned. Så skal den blot lægges på køkkenbordet 1 time før, den skal bruges. Og fordi bagestålet kan lave en pizza på 5 min., kan man nå at lave qlles favoritpizza og spise samtidig. Det er så smart!

Anbefaling

Jeg er dybt imponeret over bagestålets evne til at gøre ting sprøde og lækre, og jeg er virkelig glad for, at Jesper fik et i fødselsdagsgave. Hvis du endnu ikke har et, så ville jeg investere i et Diablo Family. Diablo Pro er for tungt, hvis man skal have rigtig glæde ud af det.Denne anbefaling er ikke sponsoreret, men ene og alene et udtryk for min egen begejstring for et produkt.

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!