Banana Foster – en dessert fra New Orleans

Banana Foster stammer fra New Orleans og er en meget kendt dessert. Den blev opfundet i 1950’erne af chefkokken Poul på restauranten Brennan’s og opkaldt efter en fremtrædende person, Richard Foster. New Orleans var nemlig dengang indgangsporten for bananer, der kom fra Sydamerika til USA, og derfor var de ved at drukne i bananer i byen. Så chefkokken fik en udfordring af ejeren af Brennan’s – lav en dessert med bananer, som vi kan servere. Og det blev til denne lækre dessert. I den oprindelige opskrift bliver bananerne flamberet i rommen, men da jeg godt kan lide at bevare hårene på mine arme, har jeg valgt at lave opskriften, så den ikke skal flamberes.

Rom

I desserten bruges rom for at give smag og oprindeligt for at kunne flambere desserten. Jeg har valgt, det skal være en mørk rom, da jeg synes, det giver desserten mere dybde. Men du kan bruge både hvid og mørk rom. Den rom jeg brugte kommer fra en af mine rejser til Hawaii. Sidst besøgte jeg nemlig et lille rom-destilleri på øen O’ahu, hvor Honolulu ligger. Rommen bliver fremstillet af sukkerrør og opbevaret på ståltanke eller hældt på gamle tønder, der har indeholdt madeira, tequila eller whisky. Sukkerrørene på Oahu blev oprindeligt bragt til øen af det Polynesiske folk i sin tid, og rommen var så god, at vi ikke kunne bestemme os for, hvilken én vi skulle have med hjem. Så de kom alle med hjem, og da jeg normalt ikke er den store romdrikker, bruger jeg ofte rommen i mine opskrifter. Hvis du vil læse mere om Kohana Rom-destilleri, kan du gøre det her.

Kohana rom
Kohana Rom

Flambering

Jeg har valgt ikke at flambere denne dessert, selvom den oprindelige opskrift bliver flamberet. Når man flamberer, danner den varme alkoholen dampe, som man så antænder og brænder af. Flammerne forsvinder efter ca. 1/2 minut. Flamberingen giver smag til retten, men der er ikke mere alkohol tilbage i retten, da den er brændt af. Det ser enormt flot ud, når man flamberer noget og er et sikkert hit, når det bliver gjort på restauranter inde foran gæsterne ved bordet fx. hvis man har bestilt Crepe Suzette, som er pandekager i en appelsinsauce. Her får jeg en flamberet Baked Alaska (indbagt is) på toppen af Skibet, ét af Singapores mest imponerende bygningsværker. Det ligner et skib, der ligger oven på 3 hoteller. Du kan se mere her. Ønsker du at flambere din Banana Foster, så vendt med at hælde alkoholen på, indtil bananerne er færdige. Hav en brandslukker i nærheden, sluk for emhætten og pas på øjenbrynene.

Banana Foster

Banana Foster

Myfoodblog.dk
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Dessert
Køkken Amerikansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

 • 4 stk bananer (modne med lidt brune pletter)
 • 100 g. smør
 • 100 g. brun farin
 • 1/2 dl mørk rom
 • Evt. nogle hakkede mandler
 • vaniljeis

Sådan gør du
 

 • Smelt smør og brun farin på en pande ved middel varme
 • Når det er smeltet til en lækker brun sauce, blandes rommen i
 • Skær bananerne over halvt og flæk dem på langs
 • Kom bananerne i saucen og giv dem et par minutter på hver side
 • Servér med en kugle vaniljeis og evt. nogle hakkede mandler
Keyword Bananer, Rom, Vaniljeis

Andre desserter

Dessert med banan

Banansouffle med vaniljeis

Desserter med alkohol

Ananaskage med ananasgin

Aperol trifli

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!