
Nye danske jordbær med bagt feta og rucola
Der findes intet bedre, end når de første danske jordbær begynder at komme frem i butikkerne. Jordbæret er ret alsidigt og kan bruges både i det salte og det søde køkken. Her bliver det brugt i det salte køkken til en frokostsalat eller en salat til hovedretten. Du vælger selv. Salaten er meget enkelt og tager kun 15 min. at lave.
Til 1 person
10 jordbær
200 g. feta, gerne en hård
100 g. rucola
50 g. solsikkekerner
God jomfruolivenolie
Sort peber
- Tænd ovnen på 160 grader varmluft/180 alm. ovn.
- Skær fetaen i små tern.
- Vend fetaen i olivenolie og kom den i ovnen i 15 min.
- Rist solsikkekernerne på en tør pande til de får en smule farve.
- Skær jordbærrene i skiver.
- Skyld rucolaen.
- Anret jordbærrene på en tallerken, så det ligner en blomst og drys med sort nykværnet peber.
- Vend rucolaen i lidt olivenolie og læg den oven på jordbærrene. Sørg for, man stadig kan se jordbærrene.
- Kom den bagte feta oven på rucolaen.
- Drys med solsikkefrøene og hæld lidt olivenolie over.


En kommentar
Pingback: