Rørvig Kro – Rørvig

August 2016

Jeg har besøgt Rørvig Kro af flere omgange og er de sidste par år blevet meget imponeret af niveauet. Derfor var jeg ikke i tvivl om, at det var her min lillebror og jeg skulle forkæles, da vi var i Rørvig i sommerferien.  Desværre levede oplevelsen denne gang ikke op til de foregående. Hvad der er sket siden sidste år, ved jeg ikke. Men jeg blev slemt skuffet over tilsmagningen af maden, udseende og tilberedningen. Vi havde valgt at gå all-in dvs. 5 retter med en dertilhørende vinmenu. Så det var ikke fordi, vi ikke gav den et forsøg.

Vi glædede os begge til at få smagsløgene tirret, men det skete bare ikke rigtigt. Menuen lød således:

Marineret oksefilet
m/nye kartofler, ramsløg, malt og urter

Risotto
m/ sommertrøfler og svampe

Pighvarbisque
m/ blomkål, sesam, citron og sprødt

Variation af Lam
m/ 3 slags tomater, aubergine, hvidløg og beder

Solbær
m/ hvide chokoladeskaller, vanille, skum og mandler

Alle smagene var meget ferske, og der manglede ofte syre og salt i retterne. Det skal dog siges, at den fritterede pighvar, som fulgte med pighvarbisquen, var helt perfekt! Den smeltede simpelthen på tungen. Men det var som om, kroen prøvede på noget, de ikke kunne leve op til. Håndværket haltede. Der var f.eks. kommet et mælkeprodukt i risottoen, som var helt udkogt. I min verden bør man ikke kalde det en risotto, når man tilføjer mælkeprodukter så som fløde. Enten holder man sig til de klassiske ingredienser, ellers kalder man den noget andet. Derudover var risottoen så fad i smagen, at det mest smagte af risengrød. Sommertrøffel smager aldrig af særlig meget, derfor var der tilføjet trøffelolie. Men det var to dråber, derfor var der ingen smag af trøffel i denne ret. Så havde det været mere lækkert at tilføje en anden ingrediens. Jeg var skuffet over madoplevelsen.

Der var desuden store problemer med vinen. Rødvinen var over 20 grader varm, da de ikke har noget køleskab til at holde den kold. Det ødelagde hele oplevelsen ved vores vinmenu. Det blev også påtalt, da vi skulle betale. De sagde, de var klar over det og var i gang med en løsning. Nu må vi se.

Alt i alt et besøg, som i mine øjne ikke var de 2500 kr. værd, som vi lagde den dag. Det var rigtig ærgerligt, da Rørvig Kro førhen har været en lille perle med ambitiøst og lækkert mad. Om jeg kommer igen, det vides ikke. Måske de har haft for travlt med at åbne endnu en restaurant i Roskilde? Jeg håber, de finder tilbage til den gamle stil.

 

 

 

 

error: Content is protected !!