Henne Kirkeby Kro – 2 stjernet Michelin

Langt, langt ude på landet i det mørke Jylland ligger den 2-stjernede Michelin-restaurant Henne Kirkeby Kro. Jeg har længe ønsket mig at besøge den og smage Paul Conninghams mad. Det var fredag i efterårsferie med svigerforældrene under armen, at denne drøm gik i opfyldelse.

Man kan ikke lade være med at blive charmeret allerede fra første blik, man kaster på kroen. Alt lokker og byder en naturligt indenfor. Da vi ankom, åbnede tjeneren døren og spurgte, om det var Joachim (svigerfar), der kom der. Det var det rigtig nok, og vi blev budt velkommen tilbage. Svigerforældrene havde været der 14 dage før med et vennepar. Jeg tænkte på det tidspunkt, at det var rigtig god service at sige velkommen tilbage, for mine svigerforældre havde kun sagt i en sidebemærkning, da de gik, at de ville komme igen om 14 dage. Alligevel havde de opfanget det. Det var bare god service og betænksomhed.

Tjeneren sagde flere gange, at vi ville få en speciel menu denne aften. Vi forstod ikke et klap af det og var kommet et godt stykke ind i serveringerne, før vi så, at de andre gæster fik serveret noget andet end os. Henne Kirkeby Kro havde uden vores viden kreeret en helt speciel menu og vinmenu til os, så mine svigerforældre ikke skulle have den samme smagsoplevelse som for 14 dage siden! Det vidner bare om betænksomhed og stort overskud! Jeg var solgt.

Men nu til maden, for den var også helt fantastisk og smagte af så meget kærlighed til råvarerne, gæsterne og konceptet, at jeg blev helt overvældet. Hver mundfuld fik mig til at ønske mere, og jeg kunne trille hjem bagefter. Vinene i vinmenuen var nøje udvalgte, passede perfekt og blev skænket rundhåndet op. Dette har bare en af mine top 3 Michelin-oplevelser. Gordon Ramsay kan ingen slå, men Henne Kirkeby Kro kommer tæt på.

Først fik vi Amuse med et glas lyserøde bobler

Kartoffelpuré chip med lemon mayo

Krydrede nødder

Der efter fik vi 3 snacks


Havens kartofler & porre suppe med friteret Gillardeauøsters.


Kyllingelever parfait med syltet valnødder & trøffel

Blæksprutte kimchi

Hjemmelavet brød med citrussmør

Tre forretter:


Cannelloni med kammusling & hummer. Røget smør sauce

Stegt pighvar med oksehale & baby løg, rødvinssauce

Gris på tre forskellige måder

Til sidst fulgte to desserter

Syltet ananas med macadamia nøddeis

Chokolademousse med chokolade is

Wow en aften! Det kostede 1300 kr. for alle disse retter, og hvis man vil have vinmenuen med, koster den også 1300 kr. Det er ikke, fordi retterne ser særlig prangende ud. Men de dufter fantastisk og smager vidunderligt. Dertil kom den helt igennem perfekte service, hvor passionerede tjenere stolt fortalte om håndværket og fællesskabet, som opstår, når man arbejder for en fælles sag. En helt fantastisk oplevelse, som jeg sent vil glemme. Tak Henne Kirkeby Kro!

Oktober 2018

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!