Iced chai latte – Når du trænger til noget læskende

Iced chai latte

Iced chai latte er min store afhængighed, når det er varmt, og jeg er ude at rejse – især i USA. Desværre kommer de alt muligt mærkeligt i så som modificeret majsirup, og det kan jeg slet ikke tåle. Jeg har nemlig dét, man kalder fructose malabsorption. Det vil sige, der er rigtig mange frugter og grøntsager, jeg ikke kan tale, fordi der er for meget fructose i. Det samme er der i modificeret majssirup, som er alle steder i USA. De bruger det i stedet for sukker. Jeg kan ikke engang drikke en cola derovre, fordi alle deres læskedrikke er sødet med det stads. Men så er det jo dejligt, når man kan komme hjem og lave en udgave den elskede Iced Chai latte, som jeg kan tåle.

Chai te

Chai te stammer fra Indien og er en sort te, der blandes op med mælk. Teen er dejlig krydret på grund af krydderier så som kardemomme, kanel, nelliker og ingefær. Ofte når man på cafeer i DK bestiller en chai latte, får man et blandingsprodukt laves som pulver. Men denne chai te, jeg laver her, er den rigtige varer. Du kan læse mere om chai til på Eatingwells hjemmeside.

Jeg starter med at lave min egen chai-te fra bunden af, og den kan holde sig et par dage i køleskabet. Der bliver ca. 9 dl. chai-te, som skal blandes op med mælk og isterninger for at lave en iced chai latte. Man kan søde den med honning eller sirup, men jeg bruger rørsukker, da jeg ikke kan tåle det andet.

Du skal bruge:

2 kanelstænger

2 spsk. hele peberkorn

6 grønne kardemomme kapsler

10 hele nelliker

1-2 cm frisk ingefær skåret i skiver

9 ½ dl. vand

6 teposer med sort te eller 2 spsk. løst sort te

4 spsk. rørsukker eller mere, hvis man ønsker den sødere

Chai te – sådan gør du

  1. Kom peberkorn, kardemomme, kanelstænger og nelliker i en gryde og rist krydderierne ved medium varme, så de æteriske olier bliver aktiveret i krydderierne ca. 3-4 min.
  2. Tilføj vandet og ingefæren og lad det simre i ca. 5 minutter.
  3. Tag gryden af varmen og kom teposerne ned i blandingen. Lad det trække i 10 min.
  4. Kom rørsukker i, mens teen stadig er varm. Rør indtil sukkeret er opløst.
  5.  Kom teen igennem en sigte, så krydderierne og teposerne bliver sorteret fra.
  6. Opbevar teen i en tæt beholder i køleskabet i op til 3 dage.

Iced chai latte

Chai latte er min grundbase (chai-teen), hvor jeg tilføjer koldt mælk og isterninger. Til et café-glas bruges:

2 ½ dl. kold chai-te (min grundbase fra før)

½ dl. koldt mælk, mandelmælk eller kokosmælk

Isterninger efter behov

Sådan gør du:

  1. Fyld isterninger i glasset
  2. Kom den kolde chai-te oven på isterningerne
  3. Kom mælken i glasset

Så har du en dejlig, læskende iced chai latte!

Andre drikke

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!