Banansoufflé

Jeg har drømt om at lave banansoufflé lige siden, jeg fik det i Irland på et slot sidste sommerferie. Det var så lækkert. Men jeg har altid hørt, at soufflé er noget af det sværeste at lave, fordi de skal hæve på en helt bestemt måde. Jeg har fundet fidusen og synes, disse banansouffléer er lette at lave, smager fantastisk med en kugle karamelis og kan stå i køleskabet nogle timer, inden de bliver bagt. Perfekt gæstemad!

Hvad er en soufflé?

Soufflé er en ret lavet på æggehvider, der er pisket stive og har fået en masse luft. Æggehviderne og luften får massen til at hæve, når den kommer i ovnen. Det kender vi også fra f.eks. blomkåls- eller torskegratin. Det er samme teknik, der bruges. Man kan lave både salte og søde souffléer. Ostesoufflé er en typisk salt soufflé, hvor vaniljesoufflé er en typisk sød soufflé. Det er egentlig kun fantasien, der sætter grænser for smagene.

Laves i forvejen

Nem gæstemad skal kunne laves i forvejen, og det kan disse banansouffléer. De kan laves lige inden gæsterne kommer, og så stilles i køleskabet, indtil det er tid til, at de skal i ovnen. 3-4 timer kan de sagtens holde uden at blive bagt.

Serveres med det samme

Har du lavet dine banansouffléer rigtigt, vil de hæve flot op i ovnen. Ovnen må under ingen omstændigheder åbnes undervejs, da de så falder sammen. Og når de kommer ud, skal de serveres med det samme, da de falder sammen, jo længere tid de står. Det er højden, der imponerer. Når man spiser den, er det som at spise en sky, der smelter i munden. Meget delikat.

4 personer

Dette skal du bruge:

2 bananer (1/2 til pynt)

2 tsk. vand

2 tsk maizena

4 æggehvider

100 g. flormelis

Saften fra 1/2 citron

Et par dråber citron

2 spsk. sukker

Lidt smør til at smøre formene

Sådan gør du:

  1. Smør 4 ramakiner med blødt smør. Drys sukker i ramakinerne, og drej dem rundt, så der er sukker over det hele inden i.
  2. Blend 1 1/2 banan med citronsaft, maizena og vand. Det skal være helt glat og ligne babymos.
  3. Pisk æggehviderne i en helt ren skål til skum, der kan stå af sig selv.
  4. Tilsæt flormelis lidt af gangen, mens du stadig pisker. Hviderne skal være seje og blive til en tyk marengsmasse.
  5. Kom et par dråber citronsaft i.
  6. Kom bananmosen i en skål, og bland den sammen med 1/3 af marengsmassen.
  7. Når det er blandet godt, vendes resten ad marengsmassen i meget forsigtigt.
  8. Kom massen i souffléformene/ramakiner. De skal fyldes helt til randen.
  9. Derefter ridses med en kniv eller negl hele vejen rundt i kanten. Ellers hæver de ikke flot op og gør sig fri af kanten. Se videoen.

Bages i midten af ovnen i 12-15 minutter ved 200 grader.

Tilbehør

Jeg serverer dem med lidt flormelis og et par bananskiver på toppen og laver hul til en kugle is inde foran gæsterne. Saltkaramelis er fantastisk til, men vanilje kan også sagtens bruges.

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!