De fleste mennesker elsker chokolade, men jeg er ikke meget til chokolade. Dog er jeg helt pjattet med denne konfekt chokoladekage! Den er utrolig nem, hurtig at lave og smager, så englene synger. Den er sprød uden på og blød inden i som konfekt, den perfekte kombination, der får gæsterne til at bede om mere. Jeg bager den gerne, når jeg ikke rigtig har tid til stå og lave en helt masse i køkkenet til mine gæster. Det gode er, at selvom denne konfekt chokoladekage er én af mine shortcuts, når jeg skal lave noget lækkert til mine gæster, så føler mine gæster sig aldrig snydt!
Konfekt
Det er meget vigtigt, at man ikke bager konfekt chokoladekagen for længe. Den skal være blød inden i, så 20-25 min. er rigeligt. Så får den konsistens som konfekt, blød og lækker.
Tilbehør
Konfekt chokoladekagen kan spises, som den er, eller du kan servere en kugle is eller frugt til. Den har en meget rig chokoladesmag, så noget syrligt f.eks. hindbær- eller passionsfrugtcoulis vil være perfekt eller en kugle vaniljeis.
Kagen kan sagtens bages dagen i forvejen, men den smager bare bedst, når den er en smule lun.
Du skal bruge:
2 æg
200 g. sukker
100 g. smeltet og afkølet smør
125 g. smeltet let afkølet chokolade
60 g. sigtet hvedemel
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200 grader. alm. ovn.
- Smelt smørret
- Når smørret er smeltet, kommes chokoladen ned. Pas på, det ikke bliver for varmt. Stil det til afkøling bagefter.
- Æggene piskes med sukkeret, til det er hvidt og luftigt.
- Når chokoladen og smør er lillefinger varmt (man kan have lillefingeren i uden at brænde sig), vendes det med æggeblandingen.
- Til sidst sigtes hvedemelet ned i kageblandingen og vendes rundt.
- Tag en springform og kom bagepapir i bunden.
- Hæld kageblandingen i springformen.
- Sæt kagen på den midterste rille i ovnen i 20-25 min.
Konfekt Chokoladekagen kan serveres både kold og lun.
Skal du bruge en opskrift på is, så prøv min opskrift på https://myfoodblog.dk/yoghurt-is-paa-5-min/ eller https://myfoodblog.dk/desserter/saltet-karamel-kokosis/.
1 Comment