Gazpacho – en vitaminbombe

Er der noget, jeg virkelig holder af som forret, så er det den spanske, kolde suppe gazpacho. Mange serverer den kun, når det er rigtig varmt. Den køler nemlig dejligt. Men herhjemme spiser vi den, når vi skal tømme køleskabet for grøntsager -både vinter og sommer.

Smagen

Jeg laver min gazpacho på tomatjuice, da danske tomater ikke smager af noget. Så for at hjælpe smagen lidt på vej, bruger jeg juicen. Jeg bruger mest røde grøntsager til selve suppen, dog er det meget vigtigt for smagen, at der kommer blegselleri i. Hvor meget eller hvor lidt af de forskellige grøntsager er en smagssag. Så mine mål er kun en vejledning, leg selv med smagene.

Pynt

Jeg pynter min suppe med alt, hvad jeg har i skabene og køleskabet. Ofte er det hakkede mandler for at have noget, der knaser, og agurk og gul peberfrugt i tern.

Brødcroutoner

Jeg elsker brødcroutoner! Og de skal helst være syndige dvs. vendt i olie og stegt i ovnen. Jeg fjerner skorpen på brødet, og river det i mundrette bider, hvorefter jeg kommer dem i en frysepose, hælder olie, salt og peber henover. Når det er gjort, ryster jeg posen grundigt, hælder brødcroutonerne på en bageplade med bagepapir, og bager dem i ovnen ved 200 grader i 10 min.

Du skal bruge:

2 stilke blagselleri

7,5 dl. tomatjuice

1 peberfrugt

2 tomater

1 fed hvidløg

3 forårsløg

2 skiver toastbrød uden skorpe

2 spsk. sherry eddike

2 spsk. vand

1 spsk. oliveolie

2-3 dråber tabasco

Salt/peber

Sådan gør du:

  1. Kom vand og sherryeddike i en dyb tallerken og læg toastbrødet derned i 5 min., så det kan suge væsken
  2. Kom de øvrige ingredienser i en blender, og blend det i 3-5 min.
  3. Smag til med salt og peber
  4. Anret med brødcroutoner og pynt

Andre retter

Denne forret er fantastisk om sommeren, når man har brug for en forret, der køler. Jordbærrene giver retten en helt fantastisk og raffineret smag, uden at den bliver for sød.

Jordbær-gazpacho

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!