Jordbær-gazpacho lærte jeg at kende for et par år tilbage, da Jesper og jeg var i Barcelona og deltog i et madlavningskursus hos Barcelona Cooking http://www.barcelonacooking.net/en/. Der lærte vi bl.a. at lave jordbær-gazpacho, noget der var helt nyt for mig – i hvert fald som forret. Jeg kendte til den almindelige gazpacho, som jeg ofte lavede. Men denne her var tilsat jordbær og havde en meget mildere smag, da der hverken tilsættes hvidløg eller andre stærke smagsgivere. Opskriften har jeg ændret på, da vi i Danmark meget sjældent har tomater, der smager af noget. Derfor bruger jeg tomatjuice, så den får den helt rigtige og intense smag af tomat og jordbær på samme tid. Den sorte friskværnede peber gør at jordbærerne kommer endnu mere til sin ret. Dejlig forret om sommeren, hvor man ofte savner noget let og koldt.
Til 4 personer:
7,5 til 10 dl. tomatjuice
2 skiver toastbrød/daggammelt franskbrød uden skorpe
2 spsk. sherryeddike
350 g. jordbær i kvarte
4 spsk. oliven olie
Salt og peber
Lidt vand, hvis konsistensen er for tyk
En håndfuld mynteblade
Sådan gør du:
- Brødet lægges i blød i sherryeddiken og lidt vand i 5 min.
- Mynten, tomatjuicen og jordbærrene kommes i en blender eller foodprocessor og blendes godt.
- Brødet tilsættes, efter al overskydende væske er presset ud af det.
- Der blendes igen.
- Kom olivenolie i blandingen og blend godt igen.
- Smag til med salt og peber. Kom evt. lidt vand i, hvis den er for tyk.
- Sættes på køl i min. 3 timer.
Pynt: kvarte jordbær, mynteblade og friskkværnet sort peber
1 Comment