Jordbær-gazpacho

Jordbær-gazpacho lærte jeg at kende for et par år tilbage, da Jesper og jeg var i Barcelona og deltog i et madlavningskursus hos Barcelona Cooking http://www.barcelonacooking.net/en/. Der lærte vi bl.a. at lave jordbær-gazpacho, noget der var helt nyt for mig – i hvert fald som forret. Jeg kendte til den almindelige gazpacho, som jeg ofte lavede. Men denne her var tilsat jordbær og havde en meget mildere smag, da der hverken tilsættes hvidløg eller andre stærke smagsgivere. Opskriften har jeg ændret på, da vi i Danmark meget sjældent har tomater, der smager af noget. Derfor bruger jeg tomatjuice, så den får den helt rigtige og intense smag af tomat og jordbær på samme tid. Den sorte friskværnede peber gør at jordbærerne kommer endnu mere til sin ret. Dejlig forret om sommeren, hvor man ofte savner noget let og koldt.

Til 4 personer:

7,5 til 10 dl. tomatjuice

2 skiver toastbrød/daggammelt franskbrød uden skorpe

2 spsk. sherryeddike

350 g. jordbær i kvarte

4 spsk. oliven olie

Salt og peber

Lidt vand, hvis konsistensen er for tyk

En håndfuld mynteblade

Sådan gør du:

  1. Brødet lægges i blød i sherryeddiken og lidt vand i 5 min.
  2. Mynten, tomatjuicen og jordbærrene kommes i en blender eller foodprocessor og blendes godt.
  3. Brødet tilsættes, efter al overskydende væske er presset ud af det.
  4. Der blendes igen.
  5. Kom olivenolie i blandingen og blend godt igen.
  6. Smag til med salt og peber. Kom evt. lidt vand i, hvis den er for tyk.
  7. Sættes på køl i min. 3 timer.

Pynt: kvarte jordbær, mynteblade og friskkværnet sort peber

 

 

 

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!