Smagsbogen
Anmeldelser af kogebøger

Anmeldelse: Smagsbogen

Dette indlæg indeholder reklame og affiliate links. “Smagsbogen” af kokken Carsten Lunding fra forlaget Koustrup & Co (Reklame). anmelder jeg i denne uge. Desuden fortæller jeg om en konkurrence, hvor du kan vinde et eksemplar af bogen. Bogen er helt ny og udkom i april 2022.

Førstehåndsindtrykket

Smagsbogen er en ganske lille bog prydet med flotte håndmalede illustrationer af forskellige madvarer tegnet af Gina Lorubbio. Selvom jeg normalt er virkelig vild med madbilleder og ikke gider læse en kogebog uden, så bliver jeg alligevel overtalt af illustrationerne til at kigge bogen igennem. De er lavet på en meget smagfuld og virkelighedstro måde.

Indhold

Bogen er en god sammensmeltning af

  • tips til tilsmagning
  • et par enkelte opskrifter
  • viden om de forskellige grundsmage
  • hvad, der sker med råvarers smag, når de tilberedes

Jeg synes, det er genialt, at Carsten Lunding har taget et afsnit med om råvarernes smag efter tilberedning. Vi glemmer ofte, at de kan ændre karakter og dermed også ændre smagen for retten. Flere gange i bogen viser Carstens enorme viden fra kokkeverdenen sig og giver nogle gode og brugbare inputs i forhold til smag.

Øl og vin tilfører også retten en grundsmag

Carsten Lunding har også tilføjet et afsnit om mad, øl og vin. Igen er han genial og inddrager øllen og vinen, man drikker til maden, som en grundsmag i retten. Jeg har ikke tænkt over før, at det selvfølgelig har en betydning. Det vil sige, at man får umami smagen frem ved at drikke en fadlagret vin til maden, og orangevine kan tilføje retten en bitterhed.

Et godt tip

Et virkelig godt tip, som jeg har taget til mig, er, at stille sine råvarer i køkkenskabene efter grundsmagene. Måske gør alle andre end mig det allerede? I mine køkkenskabe står ingredienserne efter verdens køkkener. Det vil sige, at riseddike, soya, sesamolie og fiskesauce, som jeg bruger til asiatisk mad, står i en side af skabet, og olivenolie, balsamico i den anden side. Men det giver helt klar bedre mening at stille tingene i de sure, søde, salte, bitre og umami smage.

Hvor kan den købes?

Du kan købe bogen flere forskellige steder, men hvis du ønsker at købe den, så håber jeg, du vil bruge mit link her (Affliliate link). Når du bruger linket, får jeg lidt %, som er med til, at jeg kan fortsætte med at lave opskrifter til dig.

Skal du vinde bogen?

Den 30. juni trækker jeg vinderen af Smagsbogen i Facebook-gruppen Mad med Stine. Det eneste, du skal gøre for at deltage i konkurrencen, er at lave en risotto og tage et billede af den. Hvis du ikke ved, hvordan du gør det, så ligger der opskrifter og videoer inde i Facebookgruppen, så du kan se, hvordan du lykkedes med at lave en risotto. Konkurrencen løber fra nu og til 30. juni. Jeg håber, du har lyst til at deltage sammen med en masse andre madentusiaster. Tilmeld dig Mad med Stine her. Det koster 0 kr. at være med i gruppen, og du får masser af fifs til din madlavning, samt en opskrift om ugen.

Anmeldelser af andre kogebøger

Er du på udkig efter kogebøger eller kan du bare godt lide at læse anmeldelser, så finder du flere her.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!