Cipollate con pancetta – grillede forårsløg med pancetta

Disse cipollate con pancetta – grillede forårsløg med pancetta lå i alle slagterdiske på Sicilien og fristede. Jeg fik dem en enkelt gang på restauranten Dai Pennisi – Macelleria con cusina, og så var jeg solgt. Du kender nok den obligatoriske grillede asparges med bacon, men disse grillede forårsløg slår dem.

Forårsløg med pancetta

Forskellen på de to stykker kød

Umiddelbart, når man kigger på et stykke bacon og et stykke pancetta, vil man tro, det er det samme. Men tilberedningsmetoden er forskellig, og det er dét, der gør, at smagen af de to stykker kød også er meget forskellig. Bacon er oftest røget, hvor pancetta er tørsaltet. Nogle elsker den røgede smag bacon har, andre er ikke så vild med den. Så her er altså et alternativ, hvis du ikke er vild med røgsmagen.

Hvor køber man pancetta

Man kan købe pancetta i større stykker, som man selv skærer, i velassorterede supermarkeder, der har en delikatesse. Det fås også i små stykker, som man kan bruge til spaghetti carbonara. Hvis du vil have den autentiske smag af Italien, så gør dig selv den tjeneste ikke at vælge bacon. Jeg købte et stort stykke pancetta og skar selv skiver af til disse grillede forårsløg. Det var ikke let at få helt tynde skiver, men det behøver man heller ikke til denne opskrift. De skal bare være tynde nok til, at man kan sno dem rundt om forårsløget. Kødet bliver helt fantastisk sprødt og saftigt.

Forårsløg med pancetta

Cipollata con pancetta – grillede forårsløg med pancetta

Myfoodblog.dk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Italiensk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 8 stk. forårsløg gerne helt lige nede ved det hvide
  • 1 stk. pancetta

Sådan gør du
 

  • Skyl forårsløgene, og pil det yderste lag af
  • Skær pancettaen ud i tynde og lange skiver
  • Vikl pancetta rundt om forårsløget
  • Kom forårsløgene på grillen i 10-15 minutter til pancettaen er sprød
Keyword bacon, grill, italiensk, pancetta

Italiensk måned

I 2 år har jeg ikke været ude at rejse andre steder end i Tyskland pga. Corona, så min ferie til Sicilien i maj vil jeg bare have til at vare så længe som muligt. Derfor har jeg erklæret juni måned for italiensk måned her på bloggen, så du får en masse italienske opskrifter i den kommende tid. Og lur mig, om ikke lidt af juli måned ryger med. Jeg er simpelthen blevet så inspireret af at være på Sicilien og få nye smags- og madoplevelser.

Andre italienske opskrifter

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!