Appelsin- og fennikelsalat

Denne appelsin- og fennikelsalat lærte jeg at kende på min ferie til Sicilien. Jeg blev så vild med den, at jeg bare måtte hjem og lave den. Den passer perfekt til fisk, gris og kylling – gerne grillet.

Italiensk måned

I 2 år har jeg ikke været ude at rejse andre steder end i Tyskland pga. Corona, så min ferie til Sicilien vil jeg bare have til at vare så længe som muligt. Derfor har jeg erklæret juni måned for italiensk måned her på bloggen, så du får en masse italienske opskrifter i den kommende tid. Og lur mig, om ikke lidt af juli måned ryger med. Jeg er simpelthen blevet så inspireret af at være på Sicilien og få nye smags- og madoplevelser.

Masterclass: Sådan laver du risotto

Mandag den 13. juni har du mulighed for at lære, hvordan du mestrer den ædle kunst at lave risotto. Har du endnu ikke kastet dig over at lave denne lækre spise, så kan du deltage i min Masterclass i Facebook-gruppen Mad med Stine. Du lærer:

 • Hvilke ris man bruger til en risotto og hvorfor
 • Hvor lang tid det tager at tage en risotto
 • Hvad der gør en risotto perfekt
 • Hvorfor risotto er perfekt restemad
 • Hvad du kan bruge resterne af risotto til

Ud over alle mine guldkorn om risotto, får du en opskrift på risotto og en videoguide til, hvordan du laver den perfekte risotto. Alt dette foregår inde i Facebook-gruppen Mad med Stine, som du kan melde dig til her. Det koster 0 kr.

Risotto er en lækker måde at lave kødfrie-dage på.

Risotto

Appelsin- og fennikelsalat

Sicilien er fyldt med lækre råvarer. Alle byer er kendt for et eller andet fx. honning, pistacienødder eller appelsiner. Det er så fantastisk at opleve denne overflod af lækre ting. Denne salat fik jeg på en restaurant i Regusa, hvor vi boede nogle dage. Den er meget simpel, men enorm smagsfuld og passer som tilbehør til rigtig mange ting. Den er dejlig frisk, og får du fat i nogle lækre og saftige appelsiner, er den virkelig en wow-oplevelse. Fenniklen har en lille smag af lakrids og er dejlig sprød. Jeg kan sagtens spise appelsin- og fennikelsalaten som en frokostsalat eller en forret, men som tilbehør til en grillet nakkekotelet eller et kyllingebryst er den perfekt.

Appelsin- og fennikelsalat

Appelsin- og fennikelsalat

Myfoodblog.dk
Forb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Salat, Tilbehør
Køkken Italiensk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

 • 1 stk. fennikel
 • 3-4 stk. appelsiner
 • lidt olivenolie
 • lidt bredbladet persille Evt.

Sådan gør du
 

 • Skær fennikel i meget tynde skiver på et mandolinjern eller i hånden
 • Skær appelsinerne i skiver
 • Anret fenniklen i en flot skål, og læg appelsinskiverne oven på
 • Pynt med den grønne top fra fenniklen eller lidt hakket bredbladet persille
 • Afslut med lidt olivenolie på toppen
Keyword Appelsinjuice, fennikel, italiensk, salat, Sicilien, tilbehør

Andre italienske opskrifter

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!