Arancini -friterede risottokugler

En rest risotto, lavet på hvad køleskabet nu byder, kan blive til de lækreste, fritterede arancini-kugler.

Arancini

Arancini skulle efter sigende betyde små appelsiner og kommer selvfølgelig fra Italien, nærmere bestemt Sicilien. De små appelsinlignende kugler er formet af en risottorest og inde i midten gemmer der sig lidt frisk mozzarella, som bliver dejlig flydende, når kugle bliver opvarmet

Risotto

Du kan bruge en hvilken som helst smag til din risotto og lave den både med og uden kød. Jeg brugte denne her opskrift, men undlod fennikel. Men husk, risotto laves på specielle risotto-ris kaldet aborio, canaroli eller vialone nano.

Kenwood cooking chef XL

Jeg fik afprøvet mit nyeste legetøj i køkkenet, da jeg lavede risotto. Nemlig min Kenwood cooking chef XL, som kan koge og stege ting. Jeg er helt forelsket! Den gør det endnu nemmere at have gæster på besøg. Hvor Jesper (min kæreste) før stod i køkkenet 45 min., når der skulle laves risotto, bruger jeg nu kun 5 min., hvorefter den så passer sig selv resten af tiden. Og 25-30 minutter senere har jeg en færdig risotto. Gæsterne har ikke savnet mig, og jeg har ikke sved på panden. Det er da smart. Maskinen fungerer som et ekstra blus og passer sig selv.

Læs Gastromand.dk’s anmeldelse af maskinen her

Perfekt gæstemad

Disse arancini-kugler er perfekte til gæster, da de kan laves lang tid i forvejen, fryses ned og varmes lige inden de skal serveres.

De kan fryses på hele 3 måder. Den første er, inden de bliver paneret. Så kan man tage kuglerne op den morgen, de skal serveres. Lade dem tø op, panere dem for til sidst at fritere dem.

Den anden måde er, hvor du fryser dem, når de er blevet paneret, men inde de bliver fritteret. Så skal de blot tøes op og friteres lige inden, de serveres.

Den sidste måde er at lave kuglerne helt færdige for så at fryse dem. Så skal de blot i ovnen lige inden, de skal serveres.

Jeg bruger alle metoder alt afhængig af, hvor meget tid jeg har, om jeg selv skal have dem til aftensmad, samt hvor meget tid jeg har på selve dagen, hvor gæsterne kommer.

 

Du skal bruge:

En rest risotto eller 1 portion

1/2 -1 frisk mozzarella

1-2 æg

2 dl. Panko rasp eller alm. rasp

1 spsk. hvedemel

Salt og peber

1 liter solsikke olie

Sådan gør du:

Et godt tip er, at risottoen skal være kold. Så brænder du ikke fingrene. Lav den dagen i forvejen eller lav lidt ekstra, når du alligevel skal have risotto til aftensmad.

1. Kom en god klat risotto i håndfladen og tryk den flad.

2. Skær lidt frisk mozzarella i små tern og læg dem på midten af risottoen.

3. Rul risottoen sammen til en kugle, og pres den godt sammen.

4. Nu er kuglen klar til at blive paneret og friteret.

5. Pisk æg godt sammen i en dyb tallerken ved hjælp af en gaffel

6. Kom mel, panko-rasp, salt og peber i en anden dyb tallerken

7. Vend kuglerne først i ægget, derefter i rasp-blandingen

8. Kuglerne skal være helt dækket

9. Opvarm olien

10. Kom kuglerne i den varme olie lidt ad gangen

11. Kom ikke for mange i ad gangen

12. De er færdige, når de er blev flot gyldne over det hele

13. Læg dem på noget fedtsugende papir

14. Servér

Serveres med en hjemmelavet tomatsauce eller pesto.

Tip! Olien, du bruger, kan genbruges. Læg et stykke køkkenrulle i en si. Kom den afkølede olie ned i sien, og lad den løb igennem. Hæld den rensede olie på flaske, og brug den en gang mere.  

Hvis du serverer tomatsauce til dine arancini-kugler, så vil jeg servere en Barbera d’asti eller Barbera d’alba til. Det er en rødvin, der er en rigtig italiensk klassiker. De produceres i Piemonte regionen i Norditalien, og Barbera d’alba bliver lavet i området omkring byen Alba, og barbera d’asti bliver lavet i området omkring byen Asti.

Anbefalingen af Kenwood Cooking Chef XL er ikke sponsoreret, men ene og alene et udtryk for min egen begejstring for et produkt

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!