Avokado med æg og rejer

Er du også vild med avokado? Jeg elsker avokado som forret, når jeg får gæster på besøg. Det er så let en måde at få noget sundt på, og så smager det fantastisk sammen med skaldyr og laks. Dine gæster vil elske avokado med æg og rejer. 

 

Minderne

Denne forret smagte jeg første gang for over 20 år siden hos nogle af mine forældres venner. Jeg husker det stadig som om, det var i går! Og jeg serverer jævnligt dette som forret eller spiser den til frokost. Det er bare så lækker en kombination avokado med æg og rejer, og så tager det ikke mere end 15 minutter at lave.

 

Anretning

Jeg portionsanretter altid avokado med æg og rejer, fordi jeg synes, den ser meget bedre ud portionsanrettet. Derudover serverer jeg et godt flûte eller ristet fransk- eller rugbrød til.

4 person

Du skal bruge:

4 avokado

400 g. rejer

4 æg

4 tsk. citronsaft

10-12 dråber tabasco

salt og peber

Evt. nogle spirer

 

Sådan gør du:

  1. Sæt 6 dl. vand over og koge i en kasserolle
  2. Når vandet koger, kommes æggene forsigtigt i.
  3. Kog æggene i 8 min.
  4. Skær avokadoerne over på langs og fjern stenene.
  5. Skrab avokado ned i en skål, og mos det groft med en gaffel
  6. Smag til med tabasco, citron, salt og peber.
  7. Når æggene har kogt i 8 min., skylles de under koldt vand.
  8. Pil æggene og hak dem groft.
  9. Anret avokadomosen på en tallerken, kom det hakkede æg ovenpå og afslut med rejer.
  10. Kom evt. lidt spirer eller dild på toppen som pynt

Jeg vil til denne forret anbefale en Chardonnay, der ikke er fadlagret. Chardonnay er egentlig navnet på druesorten og kan komme fra flere steder i verden. Det er vigtigt til denne ret, at vinen ikke er fadlagret, da det vil blive for voldsomt.

Follow:

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!