Fleisch i Kødbyen

Ja, du sidder måske og tænker “Endnu en anmeldelse af en restaurant i Kødbyen!”. Og ja, det er endnu en anmeldelse af en restaurant i Kødbyen!

Jeg eeeelsker Kødbyen. Den er tæt på, hvor jeg bor (bor i Valby), der er parkeringspladser og et kæmpe udvalg af lækre spisesteder. Og denne dag faldt valget på Fleisch.

Som tysklærer tiltaler navnet Fleisch, som på tysk betyder kød, mig helt vildt!Derudover gør de en dyd ud af lave tingene fra bunden, ryger deres egne ting og går højt op i økologi.


Smørrebrød

Denne dag var jeg ude og spise frokost med en veninde. Frokosten på Fleisch består af smørrebrød. Helt traditionelt smørrebrød. Kortet er ikke vanvittigt stort, men der er de helt almindelig ting så som fiskefilet, laks samt æg og rejer.

Vi var usikre på, hvor meget vi kunne spise, så vi valgte et stykke hver til at starte med. Valget var ikke svært. Vi ville have tatar!

Friskhakket okseinderlår rørt med kapers, cornichoner, skalotteløg og cognac.  

Tatar

Kødet var mørt og lækkert, og tataren var ikke blevet rørt for meget rundt. Normalt rører man æggeblommen sammen med de andre ingredienser, når man laver en rørt tatar, men her havde de valgt at lægge den oven på. Jeg er ikke særlig vild med en hel rå æggeblomme, men jeg overlevede.

Tataren var god, dog synes jeg, den var lidt kedelig i smagen. Der manglede ligesom noget, der gav den et lille kick/en overraskelse. Det kunne være lidt cognac, estragon eller chilisauce. De kørte den lidt for save.

En mad var ikke nok, det var vi begge enige om, men vi havde begge svært ved at vælge nr. 2 stykke. Skulle det være en mad med æg og rejer eller en hønsesalat? Da vi ikke kunne vælge, valgte vi at dele én af hver. Smart, ikke?!

Økologiske æg, håndpillede svenske rejer, mayo, karse & citron

Hjemmerøget bacon, syltede svampe & krydderurter

Hønsesalat

Alt var lækkert og veltilberedt. Hønsesalaten var ikke en traditionel hønsesalat. Der var blandet estragon i, hvilket jeg fandt meget forfriskende. Jeg elsker estragon. Men hvis man ikke er til det, så vælg ikke hønsesalaten.

Pris

Man skal regne med at komme af med ca. 100 kr. pr. stykke smørrebrød. Dertil kommer drikkevarerne. Det betaler jeg gerne igen. Jeg elskede maden! Man kunne mærke, den var lavet med kærlighed. Her kommer jeg til frokost en anden gang.

Fleisch
Slagterboderne 7
1716 København
www.fleisch.dk

Andre steder at spise smørrebrød

Læs min anmeldelse af restaurant Under uret

Follow:
error: Content is protected !!