Ananaskage med ananas-gin

Gin-elsker

Jeg er en stor fan af gin. Hver gang vi er ude at rejse, tager jeg en gin med hjem fra det land eller område, vi er i. Det er efterhånden blevet til rigtig mange forskellige bl.a. fra Irland, USA og Finland.

Udfordringen

Det er ikke en hemmelighed, at min kæreste Jesper sælger vin til hverdag. Det har jeg efterhånden nævnt et par gange. Og af den grund er jeg så svineheldig at få lov til at smage en masse forskellige lækkerier inden for vin og spiritus. Derfor var det ikke overraskende, da han forleden kom hjem med en ananas-gin. Overraskelsen var, at han ønskede, jeg lavede en dessert, hvor jeg brugte den gin.

Gin-smagen

Ginnen hedder spit-roasted pineapple gin. Hvordan smager og dufter denne ananas-gin så? Ginnen har en intens duft af ananas, gin og karamel. Først smager man en dyb, sød og næsten karamel-agtig ananasmag, der får en til at drømme om Caribien, blussende fakler på stranden og lyden af musik fra olietønder. Derefter kommet selve ginsmagen, som vækker alle dine sanser og giver en varme i munden, som passer til Caribiens hede. Jeg kunne snildt drikke denne gin ren, men det anbefales at drikke den med gingerbeer. Ja, så holder den også længere. Hvis du vil læse mere om ginnen, kan du gøre det her.

Opskriften

Ja, jeg blev sat på en prøve af Jesper og har tænkt store tanker og afprøvet alverdens teknikker for at finde på en god dessert. Lad os bare sige, at en del af eksperimenterne ikke er værd at nævne. Og nogle gange må man bare inderømme over for sig selv at simpelt, nogle gange er bedre.

Min drøm var, at man kunne smage ginnen. Derudover skulle desserten smage af ananas. Det oplagte ville være at kombinere med smagen af kokos. Men jeg var bange for, at den ville overdøve ginnen, og at det hele blev lidt for piña colada-agtigt. Jeg valgte at lave en up-side down kage, hvor ananas-ginnen blev brugt både i kagen, som sirup oven på kagen og som marinade til ananassalsaen. Det var en rigtig lækker og klistret dessert, der fik ginnens fine ananassmag frem. Har du ikke lyst til at bruge gin, kan du sagtens erstatte den med andre ingredienser.

Kagen smager bedst, når den er varm og nylavet.

Det skal du bruge

Til kagen

200 g. sukker

200 g. blødt smør

200 g. mel

4 æg

2 tsk. bagepulver

4 spsk. ananas-gin (eller mælk)

5 ananasringe (enten friske eller fra dåse)

Karamel til kagen

8 spsk. ananas-gin

40 g. koldt smør

2 dl. brun farin

Ananassalsa

Et stort stykke frisk ananas

Mynteblade

Marinade til ananassalsa

2 dl. gin

40 g. smør

Sådan gør du:

Karamel til kagen

 1. Bland ingredienserne sammen i rn gryde.
 2. Kog det op indtil farinen er smeltet, og karmelle en smule tyk.
 3. Smør en springform godt med smør.
 4. Fordel karamellen jævnt i bunden af springformen.
 5. Gå i gang med at lave kagedejen.

Kagen

 1. Tænd ovnen på 180 grader.
 2. Pisk sukker og smør sammen med en elpisker.
 3. Når blandingen er pisket godt, kommes æg i, ét ad gangen. Pisk på lav hastighed.
 4. Kom ginnen i.
 5. Sigt bagepulver og mel ned i blandingen og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber.
 6. Læg de 5 ananasringe oven på karamellen i springforme . Hvis der kan være en sjette i midten, så er det fint.
 7. Kom kagedejen ovenpå ananasringene, og fordel den jævnt i formen.
 8. Bag kagen i 35-40 min. midt i ovnen

Ananassalsa

 1. Skær ananasen i små tern. Midten af ananasen skal ikke med.
 2. Skær mynten i små stykker.
 3. Lav marinaden til ananassalsaen.

Marinade til ananassalsaen

 1. Kog ingredienserne sammen. Den første alkohol skal lige forsvinde, så marinaden ikke er fot skarp.
 2. Hæld marinaden over ananasternene og mynten.

Når kagen er bagt færdig, vendes den om på et skærebræt, så ananasringene ligger øverst. Skær stykker af kagen eller brug en udstikker til at udstikke de 5 ananasringe, så du får 5 individuelle kager.

Anret ananaskagen på en tallerken. Kom lidt af ananassalsaen og marinaden ud over kagen.

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!