Beder med wasabi-mayo

Bederne synger på sidste vers, da sæsons slutter i april. Men hvis du lige skal nå en lækker, lille forret, så prøv min beder med wasabi-mayo og wasabiærter. Rødbeder og wasabi går fantastisk sammen.

Beder

Sæsonen går fra august til april, og de fås i flere varianter så som røde, gule og stribede. Til denne opskrift, synes jeg, rødbeder passer bedst, fordi de er mere søde end de gule og bolsjestribede. Men som du kan se, kan man sagtens bruge alle former for beder. Jeg brugte tilmed også en kinaradise for at lege lidt med de forskellige smage. Rødbederne skal man passe på med, da de farver en del. De gule og bolsjestribede afgiver ikke farve. Jeg blander ikke bederne, da de røde smitter af på de andre, så det kommer til at se mærkeligt ud.

Wasabi

Wasabi er japanernes peberrod. Den har en flot grøn farve og giver et dejligt, stærkt kick, når man spiser den. Man spiser også wasabi til sushi, men den wasabi-pasta, som jeg bruger, er ikke nær så koncentreret og stærk. Når den bliver blandet med mayonnaise, bliver den endnu mere fortyndet i smagen. Hvis man ønsker mayonnaisen rigtig stærk, kan man bare tilføje mere wasabi. Wasabi fås i almindelige og asiatiske supermarkeder.

Wasabiærter

Wasabiærter er egentlig en snack, so smager lækkert til Japansk øl – sprød, søde ærter med stærk wasabi uden på – de er guddommelige. Jeg elsker at sidde og spise dem som snack, men de er også fantastiske til at komme i mad. De kan bruges som et sprødt element, laves til groft pulver som kød kan rulles i, eller som her hvor de bliver det stærke element.

Du skal bruge:

1 lille, rund rødbede pr. mand

1 spsk. æbleeddike pr. bede

1 spsk. olivenolie pr. bede

Salt og peber

1 håndfuld wasabiærter

Sådan gør du:

  1. Skræl rødbeden, og skær den i helt tynde skiver på et mandolin-jern.
  2. Bland olie, eddike, salt og peber sammen og hæld over rødbedeskiverne.
  3. Lad det trække i mindst 3 timer, gerne længere.

Til 4 personer

Wasabimayonnaise 

1 æggeblomme (stuetemperatur)

1 dl. solsikkeolie (stuetemperatur)

1 tsk. æbleeddike

3 tsk. wasabi-pasta

Evt. lidt grøn frugtfarve

Sådan gør du:

  1. Æggeblomme, wasabi, æbleeddike, salt og peber piskes med en elpisker godt sammen.
  2. Hæld olie i blandingen, lidt ad gangen, imens der piskes.
  3. Blandingen bliver langsomt tykkere.
  4. Hvis mayonnaisen er for tyk, når alt olien er blevet tilført, kan man komme en lille smule vand i.
  5. Smag til med salt, peber eller ekstra wasabi.
  6. Hvis du gerne vil have en flot, grøn farve tilsættes en bitte smule grøn frugtfarve.
  7. Kommes på en sprøjtepose.

Anretning:

Bederne placeres først på en tallerken i et flot mønster. Derefter sprøjtes ca. 5 dutter af wasabi-mayonnaise ud på rødbederne. Knus wasabiærterne groft og drys dem ud over rødbederne. Så nemt laver du beder med wasabi-mayo.

Til forretten beder med wasabi-mayo vil jeg servere vin af druesorten viognier. Det er en let sødlig, frisk hvidvin med parfumerede og krydrede aromaer. Den skal ikke være fadlagret.

Japansk menu

Vil du gerne lave en hel japansk menu til dine gæster? Så finder du opskriften på den lækreste hovedret langtidsstegt lammekølle med teriyaki sauce og desserten sort sesam is med sesam karamel kiks

Langtidsstegt lammekølle med teriyaki sauce
Sort sesam is med sesam karamel kiks

Follow:
error: Content is protected !!