Denne opskrift på squashspaghetti med gorgonzolasauce og valnødder kan bruges som en forret eller som hovedret til en gæst, der er vegetar. Den er utrolig nem og smager fantastisk, hvis man er til gorgonzola.
2 portion 30 min.
Du skal bruge:
2 små squash
2 dl. piskefløde
160 g. gorgonzola
En håndfuld valnødder
Lidt citronsaft
Salt/peber
Evt. lidt stegt kyllingebryst
Sådan gør du:
- Skær begge ender af squashen.
- Brug en spirili-maskine til at lave squashspaghetti. Dette gøre ved at sætte den ene ende af squashen ind i maskinen og derefter drejer rundt. Du kan også bruge et julienne-jern.
- Kog fløden og gorgonzolaen sammen i ca. 5 min. Saucen er færdig, når den har en tyk konsistens. Pas på, det ikke brænder på.
- Rist valnødderne på en pande, og hak dem groft.
- Anret squashspaghettien i dybe tallerkner, hæld saucen ud over og drys med de ristede valnødder.
Ønsker du en mere mættende ret, kan du servere et stykke stegt kyllingebryst til squashspaghettien med gorgonzolasauce og valnødder.
Opskriften på squashspaghetti med gorgonzolasauce og valnødder er en del af e-bogen “Spis dig fri – opskrifter”, som jeg har lavet i samarbejde med kostvejleder Jane Kudsk fra www.spisdigfri.dk, der vejleder Type 2 diabetikere i at spise sig fri af sygdommen. E-Bogen har 70 opskrifter og kan købes her.