Havtaske på grill

Grillet havtaske

Havtaske er virkelig en lækker spise at servere for dine gæster og at lave den på grill, gør den bare endnu lækre.

Næsten som hummer

Man skal ikke lade sig skræmme af havtaskens meget grimme udseende (se her). Dens kød er fantastisk fast og smager meget mild. Mange sammenligner havtaske med hummer både i konsistens og smag, og jeg tror, at hvis jeg havde lukkede øjne, ville jeg have svært ved at kende forskel. Den er hurtigt tilberedt, så man ikke bruger tid væk fra gæsterne.

Havtaske

Når man køber sin fisk hos fiskehandleren, kan man få havtasken både som filet og hele halen. Min fiskehandler havde taget halen og bundet den op, så den var nem at lægge på grillen. Rundt om den var der noget bredbladet persille og nogle rosa peberkorn. Det var egentlig nok mest for syns skyld, for det gav ikke meget smag. Halen vejede 670 g. og var perfekt til 2 personer.

Et ben

Der er mange gode ting ved havtasken, og én af dem er, at man ikke behøver at være bange for ben. Der er nemlig kun 1 ben – en rygrad. Så man skærer blot filterne af på hver sin siden af rygraden. Det kan ikke være nemmere.

Grillen

Jeg er vild med gasgrill, fordi jeg kan lave mad på meget kort tid, og så bor jeg i lejlighed, så der er ikke plads til en kæmpe grill på altanen. I mange år har jeg derfor haft en Weber Q1200 stående. Men i år var der behov for en ny, så vi opgraderede til en Weber Q2200 bl.a. fordi, der fulgte et stativ med. Jeg har ikke et sekund fortrudt, at jeg har opgraderet til en lidt større model, og jeg savner slet ikke grill-smagen, der kommer, når man griller med kul.

Tilbehør

Til denne grillede havtaske serverede jeg brunet smør som sauce. Jeg er vild med brunet smør, fordi smørret smager af nødder og giver en lækker sødme, der passer godt til fisken. Hvis man vil, kan man komme lidt timian ned i smørret. Derudover serverede jeg nye kartofler og en lækker salat til.

Havtaske på grill

Til 2 personer

Du skal bruge;

1 havtaske (hale) på 600-700 g.

1 citron

Sådan gør du:

  1. Skær citronen i skiver
  2. Opvarm grillen
  3. Læg citronskiverne på grillen – tæt på hinanden
  4. Læg havtasken ovenpå citronerne ( så undgår du, fisken hænger fast i grillen)
  5. Grill fisken i 15-17 min. ved fuld varme
  6. Servér

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!