Mangal – Kødbyen

Mangal

Et overflødighedshorn af retter blev der serveret for os, da vi i december 2016 besøgte Mangal i Kødbyen. Den havde på dette tidspunkt fået en del omtale, derfor syntes vi, det var på sin plads, at vi fik afprøvet det tyrkiske køkken. Vi var sammen med et vennepar og besluttede os for at bestille 2 x tasting menu og 2 x a la carte -2 retter. Allerede efter forretten (Meze) fortrød jeg, at jeg skulle have 2 retter mere. Det var simpelthen så flot en forret med mange forskellige og interessante smagsindtryk. Der var rigeligt af den, så vi havde ikke behøvet at bestille så meget.

Til hovedret valgte min kæreste dekonstrueret kebab af grillet oksemørbrad og köfte. Jeg selv fik en bøf med auberginemos. Kødet var det møreste, jeg længe havde fået, og det kunne sagtens konkurrere med MASH eller Retour Steak.

Til maden fik vi serveret tyrkisk vin, det var ikke en oplevelse vi så frem til. Men vi var enige om, at det måtte man prøve, når man nu havde valgt en tyrkisk restaurant. Igen fik vi os en på opleveren. Deres vine var fint afstemte og passede perfekt til maden. Der var ingen sure vine, og Jesper, der sælger vin til dagligt, var dybt imporneret over kvaliteten af vinene.

Vi kommer bestemt igen en anden gang og tager gerne vinmenuen igen.

December 2016.

http://www.restaurantmangal.com/

error: Content is protected !!