Antidote

Vi var inviteret til prøvemiddag på Antidote i Jægersborggade, fordi min kæreste Jesper er ansat i Husted Vin (Gl. Strand), som ejer Antidote. Dermed kan denne anmeldelse ikke undgå at være en smule farvet af det, selvom jeg ikke er blevet bedt om at lave en.

Antidote har fået en makeover og satser på det biodynamiske hele vejen igennem, både hvad angår mad og vin. Stemningen er i top og kombinerer hygge med det københavnske.

Vores menu bestod denne aften af 5 retter med dertilhørende vine. Hvordan menukortet kommer til at se ud fremover, er lidt svært at sige, da disse prøvemiddage er køkkenets mulighed for at lege med råvarerne. Men ét er sikkert – der var tale om råvarer i topklasse!

Første ret var smørpocheret torsk i en estragoncreme med hjemmelavet linguini, dertil hjemmelavet brød og kaviar.

Wow det var lækkert. Smagte næsten som torsk i bearnaisesauce.

Derefter fik vi sprødstegt Multe med sauce mousseline og porrer. Igen en meget lækker fiskeret, hvor smagene passede virkelig godt sammen.

Derefter fik vi en ret med gris med en sennepssauce og sprød kål. Aldrig har jeg fået så lækker en gris før! Den var mør og saftig, og sennepssauce passede perfekt til. Kålen kommer fra et gartneri på Amager, og grisen har gået frit rundt og spist sig stor og fed ude på landet. DEN ret bestiller jeg gerne igen.

Sidste ret var noget af en overraskelse, for det var ikke det, jeg havde forestillet mig. Vi skulle have braiseret lam med spinat og rødvinssauce. Det braiserede lam var svøbt i eget fastnet og stegt sprødt, hvilket gav den næsten en smag af sprødstegt kebab. Rødvinssauce var intens, og spinaten frisk og sprød. Meget, meget lækker ret.

Til sidst blev vi præsenteret for desserten – pocheret rabarber med sorbet, gin og spunchcake. Desværre levede denne ret ikke op til mine forventninger. Alle elementerne var veltillavede og smagte godt hver for sig, men sammen kom de ikke til deres ret. Så her håber jeg, at kokkene eksperimenterer videre.

Alt i alt en fantastisk middag med dejlige vine fra Husted Vin, som passede eminent til maden. Det nye Antidote byder på lækker og velsmagende mad, hvor der er kælet for detaljerne, og råvarerne er velvalgte. Glæder mig til at smage mere!

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!