Spaghetti med kalvekød og cherrytomater i flødesauce

Spaghetti med kalvekød og cherrytomater i flødesauce er min nye yndlingsret herhjemme! Den er lækker! Og hvis du laver hjemmelavet pasta til, vil det være en rigtig smovse-ret for dine gæster.

Madspild

Jeg har en synd, og det er, at jeg ikke er særlig god til at undgå madspild. Restemad har jeg bare svært ved, og at spise den samme ret to dage i træk er mit liv simpelthen for kort til. Nøj, jeg lyder sgu lidt forkælet. Nå, men forleden fik vi wienerschnitzel, og som tysklærer er jeg jo nødt til at lave det så autentisk som muligt. Det vil sige, den bliver lavet af kalvekød herhjemme. Men jeg har et kæmpe problem.

Slagteren gemmer den

Vi er kun to herhjemme, og pakkerne med kalveschnitzel er ofte med 4 schnitzler i. Så jeg spekulerer altid på, hvad jeg skal bruge resten af kødet til – for at undgå madspild. Det mest oplagte ville jo være at lave endnu en omgang wienerschnitzel, men der er bare aldrig nok kød til det, fordi slagteren har det med at lave den sidste schnitzel meget lille, og gemme den bag de andre, så man ikke ser det. Det er noget, der virkelig kan sætte min svigermors blod i kog! 

Mørt kalvekød

Men så fandt jeg på at bruge resten af kalvekødet til denne ret, som bliver en lækker hovedret til gæster, hvis du har fået fingrene i noget godt og mørt kalvekød. Kalvekødet skal kun lige lynsteges, så det stadig er rosa inden i. Så får du den perfekte gæstehovedret, og den tager ikke lang tid at lave. 

Til 4 personer

Dette skal du bruge:

3-4 dl. piskefløde

1 håndfuld frisk basilikum

1 håndfuld frisk spinat

2 løg

2 fed hvidløg

1 spsk. citronsaft

25 små cherrytomater

3 stk. kalveschnitzler

200 g. Champignon

400 g. tørret spaghetti

150 g. friskrevet parmesanost

Olivenolie

Salt/peber

Sådan gør du:

 1. Skær kødet i strimler
 2. Skær løget i tern
 3. Skær champignonerne i skiver
 4. Svits kødet i lidt olivenolie. Det skal lynsteges ved høj varme og kun lige have farve.
 5. Tag kødet af panden og kom lidt mere olie på panden
 6. Svits løg, champignons, cherrytomater og hvidløg på panden i et par minutter
 7. Tilsæt fløde og citronsaft
 8. Kog lidt ind og mas cherrytomaterne lidt, så væden kommer ud af dem
 9. Tilsæt spinat og fintsnittet basilikum
 10. Kog pastaen med lidt salt i vandet i 10-12 minutter, til den er al dente
 11. Dræn pastaen for vand
 12. Tilsæt kødet til saucen
 13. Kom pastaen over til saucen og bland godt rundt
 14. Riv lidt parmesan over og servér

Andre pastaretter

Pasta med jomfruhummerhaler

Få opskriften på den lækreste pasta med jomfruhummerhaler med ørredrogn her.

Pasta med salsiccia

Du får opskriften på pasta med salsiccia pølse her.

Langtidskogt bolognese

Du får opskriften på langtidskogt bolognese her.

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!