Spaghetti med kalvekød og cherrytomater i flødesauce er min nye yndlingsret herhjemme! Den er lækker! Og hvis du laver hjemmelavet pasta til, vil det være en rigtig smovse-ret for dine gæster.
Madspild
Jeg har en synd, og det er, at jeg ikke er særlig god til at undgå madspild. Restemad har jeg bare svært ved, og at spise den samme ret to dage i træk er mit liv simpelthen for kort til. Nøj, jeg lyder sgu lidt forkælet. Nå, men forleden fik vi wienerschnitzel, og som tysklærer er jeg jo nødt til at lave det så autentisk som muligt. Det vil sige, den bliver lavet af kalvekød herhjemme. Men jeg har et kæmpe problem.
Slagteren gemmer den
Vi er kun to herhjemme, og pakkerne med kalveschnitzel er ofte med 4 schnitzler i. Så jeg spekulerer altid på, hvad jeg skal bruge resten af kødet til – for at undgå madspild. Det mest oplagte ville jo være at lave endnu en omgang wienerschnitzel, men der er bare aldrig nok kød til det, fordi slagteren har det med at lave den sidste schnitzel meget lille, og gemme den bag de andre, så man ikke ser det. Det er noget, der virkelig kan sætte min svigermors blod i kog!
Mørt kalvekød
Men så fandt jeg på at bruge resten af kalvekødet til denne ret, som bliver en lækker hovedret til gæster, hvis du har fået fingrene i noget godt og mørt kalvekød. Kalvekødet skal kun lige lynsteges, så det stadig er rosa inden i. Så får du den perfekte gæstehovedret, og den tager ikke lang tid at lave.
Til 4 personer
Dette skal du bruge:
3-4 dl. piskefløde
1 håndfuld frisk basilikum
1 håndfuld frisk spinat
2 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. citronsaft
25 små cherrytomater
3 stk. kalveschnitzler
200 g. Champignon
400 g. tørret spaghetti
150 g. friskrevet parmesanost
Olivenolie
Salt/peber
Sådan gør du:
- Skær kødet i strimler
- Skær løget i tern
- Skær champignonerne i skiver
- Svits kødet i lidt olivenolie. Det skal lynsteges ved høj varme og kun lige have farve.
- Tag kødet af panden og kom lidt mere olie på panden
- Svits løg, champignons, cherrytomater og hvidløg på panden i et par minutter
- Tilsæt fløde og citronsaft
- Kog lidt ind og mas cherrytomaterne lidt, så væden kommer ud af dem
- Tilsæt spinat og fintsnittet basilikum
- Kog pastaen med lidt salt i vandet i 10-12 minutter, til den er al dente
- Dræn pastaen for vand
- Tilsæt kødet til saucen
- Kom pastaen over til saucen og bland godt rundt
- Riv lidt parmesan over og servér
Andre pastaretter
Få opskriften på den lækreste pasta med jomfruhummerhaler med ørredrogn her.
Du får opskriften på pasta med salsiccia pølse her.
Du får opskriften på langtidskogt bolognese her.