Ramen med svinekød

Ramen betyder på japansk i sin enkelthed nudler og bouillon, og retten stammer oprindeligt fra Kina. Den kan varieres i en uendelighed. Så længe du har nudler og bouillon, har du en ramen. Der er ingen fast formel, dog laves bouillonen stort set altid på kraftben.

Min ramen blander smage fra det asiatiske køkken og får en dyb og mørk intensitet. Bouillonen er lavet på hakket svinekød for at gøre det nemt, og der er tilføjet saucer så som soya, hoisin, fiske- og østerssauce. Og så er den spækfyldt med kraft og umami.

Umami

Umami er en af de fem grundsmage, som er salt, sødt, bittert, surt og umami. Umami kan være svær at definere, men den giver en ret en fylde af kødkraft og velsmag, selvom der ikke altid er kød i retten. Det er simpelthen, de råvarer man bruger, der skaber umami-smagen. Råvarer man finder umami i:

  • Svampe
  • Parmesanost
  • Bacon
  • Fiskesauce
  • Soya
  • Tang
  • Bouillon
  • Asparges
  • Tomater
  • Dashi (japansk grundfond lavet på tang og tørrede tunflager også kaldet bonitoflager)
  • Kød
  • Skaldyr

Denne ramen får sin umami fra fiskesauce, soya, kød og svampe. Den er intens og kraftfuld i smagen og smager helt anderledes dyb, end bouillons jeg før har smagt. 

Nudler

Rigtige ramennudler er lavet af salt, hvedemel, vand og kansui (et alkalisk pulver, der giver nudlerne bid) og kommer oprindeligt fra Kina. Jeg har i denne ret brugt instant noodles, da de kan koges i bouillonen og er hurtigt færdige. Men det er mulig at købe autentiske ramennudler(reklamelink). 

Asiatiske råvarer

Alt afhængig af hvor i landet du bor, kan det være mere eller mindre nemt at få fat i asiatiske råvarer. Men står du og ikke kan få de ting, du skal bruge, er der råd for det.

Flere asiatiske supermarkeder sælger deres varer online, jeg bruger selv Pandasia (reklamelink), når jeg skal have andet end dét, mit lokale supermarked kan klare. Pandasia (reklamelink) har et bredt udvalg af varer og hurtig levering, hvilket for mig er alfa omega, når jeg pludselig får trang til at lave noget asiatisk.

Japansk masterclass

I anledning af min japanske masterclass, som jeg afholder i Facebook-gruppen Gæstemad – uden sved på panden!, som løber af stablen fra den 3.-6. maj, vil jeg i den kommende tid køre en serie af japanske opskrifter her på bloggen. Jeg har fuldkommen forelsket mig i den japanske kogekunst, og den begejstring vil jeg gerne formidle videre til jer. Vil du vide mere om min masterclass, kan du læse meget mere her

Til 4 personer

Du skal bruge:

3 l. vand

2 hvidløg

2 løg

2 forårsløg ( kun det grønne )

6 cm fintrevet ingefær

8 champignon

1,5 dl. soya + 2 spsk. til stegning af kød

3 tsk. mirin

2 tsk. chili paste/chili pasta

2 tsk. hoisin

2 tsk østerssauce

2 tsk. fiskesauce

Peber

400 g. hakket svinekød

Lidt sesamolie

3 blade fintsnittet spidskål

4 æg

1 pk. instant noodles

Sesamfrø til pynt

Sådan gør du:

  1. Kom lidt sesamolie i en stor gryde og brun 200 g. af svinekødet. Det må gerne få en stegeskorpe
  2. Skær halvdelen af champignonerne i kvarte, og steg dem sammen med kødet
  3. Del løgene i kvarte og tilsæt dem
  4. Tilsæt presset hvidløg
  5. Hæld vand i gryden, og lad det koge op
  6. Når det koger, skrues ned på middel varme. Hvis der er meget skum, skal det skummes af
  7. Tilsæt mirin, chili paste, soya, fiske- og østerssauce
  8. Lad det koge ind i 15 min.
  9. Si grøntsager og kød fra bouillonen
  10. Kog derefter bouillonen i yderligere 15 min.
  11. Hak de resterende champignons i små stykker og tilsæt dem bouillonen
  12. Imens steges det resterende svinekød på en pande i lidt sesamolie og 2 spsk. soyasauce. Det skal steges ved hård varme, så kødet bliver lidt karamelliseret
  13. Sæt vand over til æggene. Når det koger, lægges æggene forsigtigt i og koges i 7 minutter
  14. Når æggene er kogt, lægges de i koldt vand for at stoppe, at de koger videre
  15. Kom nudlerne ned i suppen og kog dem i den tid, der står på posen
  16. Hæld bouillonen og nudlerne op i 4 skåle
  17. Læg det fintsnittede spidskål oven på nudlerne i den ene side
  18. Læg svinekødet oven på spidskålet
  19. Læg to halve æg i hver skål
  20. Pynt med fintsnittede toppe (det mørkegrønne) fra forårsløg og drys lidt sesamfrø hen over
  21. Servér

Andre japansk-inspirerede opskrifter

Sort sesamis med sesam-karamel kiks

Sort sesam is med sesam karamel kiks

Dette indlæg indeholder reklamelinks, der er tydeligt markeret som reklame. Alle anbefalingerne på bloggen er mine egne, men jeg får et lille honorar, hvis du køber noget hos én, jeg har skrevet (reklamelink) ved. Det medvirker til, at jeg kan fortsætte med at lave indhold til bloggen, men gør ingen forskel for dit køb.

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!