Onigiri med soya
Forside,  Tilbehør

Onigiri på to måder

Onigiri er en japanske risbolle ofte formet som en trekant, men den kan også være rund. De findes med og uden fyld samt med forskellige slags toppings.

Ikke sushi

Du må endelig ikke forveksle onigiri med sushi. Til sushi bruger man kogte japanske ris, hvor man tilføjer riseddike, sukker og salt. Til onigiri bruger man bare helt neutrale, japanske ris. Ja, der tilføjes ikke engang salt.

Snack

Man spiser dem ofte i Japan som en let snack fx. til frokost, og de kan være bløde eller sprøde. Du får her to opskrifter på onigiri. Den ene, hvor risene er blandet med soya og den anden, som bliver penslet med en rød misosauce. Begge bliver stegt på panden, så de får en dejlig sprød overflade. Der er ikke fyld i disse onigiri, og jeg ville derfor serverer dem til et lækkert stykke laks eller kylling.

Onigiri med soya

Onigiri med soya

Til 4 personer (der bliver ca. 8 stk.)

 

Du skal bruge:

2 dl. japanske ris (sushi ris)

2 dl. vand

2 spsk. soya

1 spsk. vegetabilsk olie

1 spsk. smør

1 tsk. kartoffelmel

Sådan gør du: 

  1. Skyl risene i vand, indtil vandet bliver klart (ca. 4-5 gange)
  2. Dræn risene
  3. Kom vand over risene, og sæt dem i blød i 1/2 til 1 time
  4. Dræn vandet fra risene
  5. Kom risene i en gryde
  6. Tilsæt 4 dl. vand, og kom låg på gryden
  7. Når risene koger, skrue ned på lavt blus
  8. Risene koges svagt i 12 min.
  9. Sluk og lad risene stå i 10 min. med låg på
  10. Bland soyaen i risene og vend det forsigtigt rundt
  11. Form risen som trekanter. Hver trekant skal bestå af 60 g. ris
  12. Hvis de klistrer for meget, kan du komme risen i madlavningsfilm og derefter forme dem igennem filmen
  13. Kom lidt kartoffelmel i en si og drys et lille lag kartoffelmelstøv over hver trekant. Det må endelig ikke blive et tykt lag
  14. Kom lidt olien på panden, og opvarm panden
  15. Steg onigirierne på den ene side, til de er gyldne og sprøde ca. 5-7 min.
  16. Kom lidt mere olie på panden, vend onigirierne og steg dem 5-7 min. igen
  17. Kom en lille klat smør på hver onigiri, lad det smelte, og vend dem om på den anden side
  18. Gentag processen
  19. Servér

 

Onigiri med miso

Onigiri med rød miso

Til 4 personer (der bliver ca. 8 stk.)

Du skal bruge:

2 dl. japanske ris (sushi ris)

2 dl. vand

1 spsk. rød miso

1 spsk. soya

1 tsk. mirin

1 spsk. vand

Sådan gør du: 

  1. Skyl risene i vand, indtil vandet bliver klart (ca. 4-5 gange)
  2. Dræn risene
  3. Kom vand over risene, og sæt dem i blød i 1/2 til 1 time
  4. Dræn vandet fra risene
  5. Kom risene i en gryde
  6. Tilsæt 4 dl. vand, og kom låg på gryden
  7. Når risene koger, skrue ned på lavt blus
  8. Risene koges svagt i 12 min.
  9. Sluk og lad risene stå i 10 min. med låg på
  10. Form risen som trekanter. Hver trekant skal bestå af 60 g. ris
  11. Bland soya, miso, mirin og vand sammen
  12. Kom lidt olien på panden, og opvarm panden
  13. Steg onigirierne på den ene side et par minutter
  14. Pensl med misosaucen, og vend origirien. Vend den ofte, da misoen ellers brænder på
  15. Kom misosauce på den anden side og vend igen
  16. Blive ved med at vende og gør det ofte, indtil inigirierne er sprøde. Misoen må ikke brænde på
  17. Servér

Du kan stadig nå at være med

Den 3. til 6. maj afholder jeg japansk masterclass, hvor du lærer at lave en 4-retters japansk gæstemiddag. Skal du være med? Gå ind og læs meget mere om, hvordan det foregår, og hvad du lærer her. Hvis du tilmelder dig allerede nu, får du en bonus med, du ikke kan undvære.

Andre japansk-inspirerede opskrifter

Ramen med svinekød

Ramen med svinekød

Sort sesam-is

Sort sesam-is med sesam-karamel kiks

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!