Stenbiderrognen er blevet tilgængelig hos fiskemanden, og jeg har derfor leget lidt i køkkenet med de fantastiske æg. Det blev til opskriften stenbiderrogn med blomkål og brunet smør.
Denne opskrift er som en frisk salat, hvor det brunede smør giver en dejlig fedme til den helt ferske stendbiderrogn.
Er du også vild med stenbiderrogn, kan du også læse min opskrift på stenbiderrogn med dildcreme og kartoffelrösti her.
Til 2 personer
Du skal bruge
1/2 blomkålshoved
En håndfuld hasselnødder uden skal
100 g. stenbiderrogn
100 g. smør
En tyk skive yoghurtbrød
Lidt dild til pynt
Sådan gør du
- Skær blomkålshovedet helt tyndt, så du får nogle fine tværsnit af de små blomkålbuketter.
- Kom blomkålen i en skål med isvand, så de kommer til at krølle lidt. Det skal stå ca. 15 min.
- Tag brødet og bræk det i små brødkrummer (Ingen skorpe).
- Kom 50 g. smør på en pande. Når smørret er smeltet, kommes brødkrummerne på.
- Brødkrummerne steges, til de er gyldne.
- Tag brødkrummerne af, læg dem på et stykke køkkenrulle og krydr dem med salt.
- Kom hasseldderne i en lille pose og giv dem et tryk, så de knækker.
- Steg hasselnødderne på panden, så de får lidt farve. Tag dem af panden.
- Smelt de sidste 50 g. smør i en lille kasserolle. Smørret skal blive brunt og smag af nødder, før det er færdigt. Det må ikke være brændt.
- Anret retten: læg blomkål på tallerknen, derefter stenbidderrogn, brødkrummerne, hasselnødder og lidt dild. Kom til sidst lidt dild på som pynt.
Til opskriften stenbiderrogn med blomkål og brunet smør vil jeg servere en tør Riesling. Den har bl.a. en duft af grapefrugt, citron, fersken og honning. Du kan også vælge en Chablis, som er lavet på Chardonnay-druen og kommer fra Frankrig. Den passer perfekt og vil være en god følgesvend til stenbiderrogn med blomkål og brunet smør.