f. var ml_account = ml('accounts', '1792840', 'x1k8x9x5y8', 'load');
Forretter,  Forside

Stenbiderrogn med blomkål og brunet smør

Stenbiderrognen er blevet tilgængelig hos fiskemanden, og jeg har derfor leget lidt i køkkenet med de fantastiske æg.

Denne opskrift er som en frisk salat, hvor det brunede smør giver en dejlig fedme til den helt ferske stendbiderrogn.

Er du også vild med stenbiderrogn, kan du også læse min opskrift på stenbiderrogn med dildcreme og kartoffelrösti her.

Til 2 personer

Du skal bruge

1/2 blomkålshoved

En håndfuld hasselnødder uden skal

100 g. stenbiderrogn

100 g. smør

En tyk skive yoghurtbrød

Lidt dild til pynt

Sådan gør du

  • Skær blomkålshovedet helt tyndt, så du får nogle fine tværsnit af de små blomkålbuketter.
  • Kom blomkålen i en skål med isvand, så de kommer til at krølle lidt. Det skal stå ca. 15 min.
  • Tag brødet og bræk det i små brødkrummer (Ingen skorpe).
  • Kom 50 g. smør på en pande. Når smørret er smeltet, kommes brødkrummerne på.
  • Brødkrummerne steges, til de er gyldne.
  • Tag brødkrummerne af, læg dem på et stykke køkkenrulle og krydr dem med salt.
  • Kom hasseldderne i en lille pose og giv dem et tryk, så de knækker.
  • Steg hasselnødderne på panden, så de får lidt farve. Tag dem af panden.
  • Smelt de sidste 50 g. smør i en lille kasserolle. Smørret skal blive brunt og smag af nødder, før det er færdigt. Det må ikke være brændt.
  • Anret retten: læg blomkål på tallerknen, derefter stenbidderrogn, brødkrummerne, hasselnødder og lidt dild. Kom til sidst lidt dild på som pynt.

Print Friendly, PDF & Email