Arme riddere

Du sidder i sofaen og ser en god film, aftensmaden er spist, og alligevel er der noget, der kalder på dig. Du prøver at overbevise dig selv om, at du ikke har behov for det. Men kræfterne er for store, og du står endnu engang kl. 21.00 om aftenen og roder skabene igennem.

Min far lærte mig at lave arme riddere, da jeg ikke var så gammel. Han elskede hurtige desserter, der lige kunne bikses sammen, når hans blodsukker dykkede og kaldte på ham for at få et nyt sukkerfix.

Den sukkertrang har jeg desværre arvet og kender alt for godt at stå desperat i køkkenet og lede. Men (u)heldigvis er det, som om jeg altid har ingredienserne i mit køkken til disse lækre riddere, der smager af kanel, og som bliver dejlige karameliserede på overfladen og bløde inden i. Desuden tager de kun 5 min. at lave. Derfor er arme riddere blevet en fast del af mit repertoire, når sukkertrangen melder sig.

Jeg spiser dem ofte med syltetøj – gerne hindbær. Men hvis man vil flotte sig og lave luksusudgaven, skal man servere dem med is – her har jeg brugt brun farin is (karamelis).

Arme riddere må endelig ikke forveksles med french toast. Se min opskrift på french toast her. French toast indeholder æg, som giver brødet en mere omeletagtig overflade. De smager dejligt, men til morgenmad.

Arme riddere er langt sødere, smager mere af kanel og er oplagt som dessert. Hvis du ikke kender forskellen, så burde du prøve. Mange tror, at french toast er det samme som arme riddere, men der er en verden til forskel.

Hele hemmeligheden ved gode arme riddere er, at man kun lige må dyppet brødet i mælken. Det må ikke blive liggende der i, ellers suger de for meget og bliver for svampede.

Til 1 person

Du skal bruge:

2 skiver daggammelt toastbrød

1 dl. mælk

4 spsk. sukker

4 tsk. stødt kanel

En god klat smør

Sådan gør du:

  1. Kom mælk i en dyb tallerken.
  2. Kom sukker og kanel i en dyb tallerken, og bland det godt.
  3. Dyp et toastbrød ad gangen i mælken. Det skal være meget hurtigt. Det skal dyppes på begge sider.
  4. Læg brødet over i kanelblandingen og sørg for at dække brødet helt på begge sider med kanel.
  5. Lav det andet brød på samme måde.
  6. Smelt smør på en pande og have middelvarme.
  7. Steg brødet på begge sider, til kanelen er blevet lækker karameliseret, og sukkeret er smeltet.
  8. Servér med syltetøj eller is.
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!