Jordbærtrifli

Denne jordbærtrifli er den nemmeste og mest velsmagende, jeg kender. Jeg laver den især i starten af jordbærsæsonen, hvor jordbærrene endnu ikke har den rigtige smag af dansk sommer, men skal hjælpes lidt på vej. Det bliver de i denne dessert med balsamico, søde makroner og cognac.

Trifli til dessert

Jeg serverer tit triflier til dessert til mine gæster, da den kan laves i forvejen. Det gør, at jeg ikke er nødt til at stå i køkkenet og svede, mens mine gæster er der. Normalt laves trifli med en råcreme, men jeg har lavet denne opskrift med græsk yoghurt for at få mere syrlighed og mindre fedme. Du kan lave trifli med mange variationer af frugt – ikke kun denne jordbærtrifli. Se bl.a. mine forskellige trifliopskrifter her:

Jordbærtrifli

Myfoodblog.dk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 25 minutter
Ret Dessert
Køkken dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 400-500 g. friske jordbær
  • 1 1/2 spsk. rørsukker
  • 4 spsk. mørk balsamico
  • 12 spsk. græsk yoghurt 10 % fedt
  • 4 spsk. flormelis
  • 1 stk. vaniljestang
  • 24 stk. makroner ca.
  • cognac eller anden likør
  • mynteblade

Sådan gør du
 

  • Skyl jordbærrene og skær dem i kvarte
  • Læg dem i en skål og kom balsamico og rørsukker over dem. Lad dem trække i en time
  • Rør græsk yoghurt, formelis og vaniljekorn sammen i en skål. Smag evt. til med lidt mere flormelis, hvis yoghurten er for sur
  • Når jordbærrene har trukket, hakkes myntebladene og kommes ned til jordbærrene
  • Nu skal tingene i høje glas. Knus 2-3 makroner groft i bunden af hvert glas. Der må gerne være store stykker. Dryp cognac over makronerne. Pas på de ikke bliver for våde. Læg pænt en skefuld jordbær ovenpå makronerne. Derefter skal et lag af yoghurten på. Fortsæt, indtil der ikke er mere frugt, yoghurt og makroner. Husk, at dryppe med cognac hver gang, du lægger makroner. Slut af med yoghurt på toppen og lidt mynteblade.
Keyword jordbær, makroner
Jordbærtrifli
Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jordbærtrifli

Denne jordbærdessert er den nemmeste og mest velsmagende, jeg kender. Jeg laver den især i starten af jordbærsæsonen, hvor jordbærrene endnu ikke har den rigtige smag af dansk sommer, men skal hjælpes lidt på vej. Det bliver de i denne dessert med balsamico, søde makroner og cognac.

Jordbærtrifli – 4 personer

ca. 400-500 gr. jordbær

1 1/2 spsk. rørsukker

4 spsk. mørk balsamico

12 spsk. græsk yoghurt 10 %

4 spsk. flormelis

1 vaniljestang

Ca. 24 makroner (afhængig af størrelsen på glassene)

Cognac eller anden likør

Mynteblade

  1. Skyld jordbærrene og skær dem i kvarte.
  2. Læg dem i en skål og kom balsamico og rørsukker over dem. Lad dem trække i en time.
  3. Rør græsk yoghurt, formelis og vaniljekorn sammen i en skål. Smag evt. til med lidt mere flormelis, hvis yoghurten er for sur.
  4. Når jordbærrene har trukket, hakkes myntebladene og kommes ned til jordbærrene.
  5. Nu skal tingene i høje glas.
  6. Knus 2-3 makroner groft i bunden af hvert glas. Der må gerne være store stykker.
  7. Dryp cognac over makronerne. Pas på de ikke bliver for våde.
  8. Læg pænt en skefuld jordbær oven på makronerne.
  9. Derefter skal et lag af yoghurten på.
  10. Fortsæt indtil der ikke er mere frugt, yoghurt og makroner. Husk, at dryppe med cognac hver gang, du lægger makroner.
  11. Slut af med yoghurt på toppen og lidt mynteblade.

April 2017

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

error: Content is protected !!