f. var ml_account = ml('accounts', '1792840', 'x1k8x9x5y8', 'load');
Desserter,  Forside

Mandelchokoladekage med jordbær

Er der noget, der smager af barndom, så er det denne mandelchokoladekage med jordbær, som min mor plejede at lave til festlige arrangementer. Den smager af sommer og sol. Og har man først taget et stykke, er man nødt til at spise et til.

Mandlerne giver chokoladekagen fugtighed og crunch, den mørke chokolade er syndig og passer perfekt til jordbærrene, der tilfører en fantastisk syrlighed og friskhed.

Mandelchokoladekage med jordbær er især lækker, når jordbærrene er danske og solmodne.

Til 8 personer

Du skal bruge:

50 g. blødt smør

70 g. sukker

2 æg

75 g. mandler

60 g. alm. mørk chokolade (kogechokolade)

Smør og rasp til formen

Pynt:

75 g. mørk chokolade

2-3 spsk. piskefløde

250 g. friske jordbær

Sådan gør du:

  1. Smør en springform med smør og drys rasp,så det dækker hele formen. Smid det overflødige rasp ud.
  2. Del æggene i hvider og blommer.
  3. Pisk smør, sukker og ægblommer sammen.
  4. Smut mandlerne og kværn halvdelen af dem i en blender, så det bliver fint mandelmel.
  5. Hak resten af mandlerne groft.
  6. Hak chokolden groft, og smelt den over et vandbad.
  7. Afkøl chokoladen til den er fingervarm.
  8. Kom den smeltede chokolade og alle mandlerne ned til æggeblommerne, og vend det forsigtigt rundt.
  9. Pisk hviderne, og vend dem forsigtigt ned i kageblandingen.
  10. Kom blandingen i den smurte springform og bag i ca. 15 min. ved 190 grader.
  11. Imens kagen bager, laves pynten.
  12. Smelt fløde og chokolade.
  13. Rens og skær jordbær i halve.
  14. Når kagen er bagt færdig og er kølet lidt af, smørres chokoladen på kagen, og jordbær lægges på i et mønster.

Til denne dejlige kage vil jeg anbefale vin fremstillet på druer, der er høstet senere end normalt – også kaldet Late Harvest vin. Jo længere druerne hænger, jo mere dehydrerer de, og sukkeret i druerne koncentreres. Det gør, at vinen har en sødme over sig – dog uden at blive lige så sød som fx. en Sauterne. Er man mere til en Muscado d’Asti, så vil den også gå godt til denne dessert. 

Print Friendly, PDF & Email