Chokoladetrøfler med wasabi

Mums, de er lækre! Disse chokoladetrøfler med wasabi serverer jeg til en kop kaffe efter middagen. De er den perfekte afslutning på et lækkert måltid. De er meget rige på chokolade, så man kan ikke spise så mange af dem.

Wasabi

Wasabi stammer fra Japan og er egentlig deres svar på peberrod. I Danmark får man det serveret sammen med syltet ingefær og sushi. Wasabien har en skarp og stærk smag ligesom peberrod. Nogle forveksler den med chili, fordi den er forholdsvis stærk, men det gode ved wasabi er, at den stærke smag hurtig forsvinder. Med chili vil det fortsætte med at brænde i munden. Disse chokoladetrøfler med wasabi har en tilpas styrke af wasabi, der gør, de ikke er for stærke, men man kan smage wasabien. Hvis du ønsker mere smag, kommer du bare mere wasabi i. Men pas på! Man kan først rigtig smage styrken, når chokoladen har kølet godt af.

Chokoladetrøfler med wasabi

Giver ca. 13 stk.

Du skal bruge:

1 dl. piskefløde

100 g. mørk chokolade (70 %)

10 g. koldt smør

2 tsk. wasabi (paste)

50 g. kakaopulver

Sådan gør du:

 1. Opvarm fløden (den må ikke koge)
 2. Bræk chokoladen i små stykker
 3. Tag fløden af varmen og bland chokoladen i
 4. Tilsæt smørret og wasabien
 5. Rør det hele godt sammen, indtil chokoladen helt er smeltet
 6. Hæld blandingen i en lille beholder med låg, og sæt den i køleskabet et par timer
 7. Tag trøffelblandingen ud af køleskabet, og form den til små kugler
 8. Rul kuglerne i kakao
 9. Stil dem på køl, til de skal spises
 10. Stil trøflerne på køkkenbordet i et par minutter, så de lige får varmen
 11. Servér

Uden wasabi

Hvis du ikke vil servere wasabi for dine gæster, så fungerer opskriften også helt fint uden.

Andre opskrifter med japanske råvarer

Vil du prøve at lave mad med andre japanske råvarer, så har jeg flere rigtig lækre opskrifter på bloggen. Du kan finde dem her:

Soja karamelsauce

En lækker karamelsauce, der er rig på umami pga. soyaen.

Vanilieis med soja karamelsauce

Sort sesam is med sesam karamel kiks

En lækker is lavet på kondenseret mælk og knuste sorte sesamfrø. Den får en flot sort farve og vil virkelig give en oplevelse, når du serverer den for dine gæster.

Ramen med svinekød

Ramen er en stærk bouillon, der er krydret med forskellige japanske saucer såsom soya, mirin og fiskesauce. Retten har masser af umami, et smilende æg og lidt nudler, og dét gør, at den mætter rigtig godt.

Ramen med svinekød

Laks med miso

Miso er en paste lavet på fermenterede soyabønner. Den giver masser af umami til retten og her bruges den til at give laksen en ekstra smagsdimension. Det er virkeligt nemt at lave, men giver din ret et japansk touch.

Laks med miso

Onigiri på to måder

Onigiri er japanske ris, der er formet som en risbolle. De kan krydres på forskellige måder – her får du to måder på, hvordan du kan lave dem. Her er de lavet med soya og stegt på panden.

Onigiri med soya
Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!