Flammkuchen med gedeost
Desserter,  Forside,  Snacks

Flammkuchen med gedeost, honning og rosmarin

Print Friendly, PDF & Email

Denne flammkuchen med gedeost, honning og rosmarin serverer jeg gerne som en before-dinner snack sammen med en drink. Men den er også perfekt, som afslutning på middagen, hvor man gerne vil servere noget ost. Den er virkelig lækker. Honningen passer perfekt til den salte gedeost og bliver ikke for sød, så den er god at servere til gæster, der ikke er til desserter.

Gedeost

Mange mennesker er lidt loren ved at bruge gedeost, da gedeost nogle gange kan have en meget speciel smag. Men der findes også gedeoste, der ikke smager kraftigt, og som er fantastisk til retter som flammkuchen med gedeost, honning og rosmarin. Jeg har i denne opskrift brugt den franske gedeost Soignon, som fås i Føtex. Soignon er det største franske gedeost-brand og blev grundlagt helt tilbage i 1895. Hvis du vil læse mere om gedeost og firmaet Soignon, kan du gøre det her.

Grunddej

Du skal bruge:

275 g hvedemel

2 spsk. olivenolie

125 ml. vand

1/2 tsk. salt

Sådan gør du:

  1. Bland mel. vand, olie og salt godt sammen
  2. Ælt dejen i 5-8 min., indtil dejen er glat og lækker
  3. Sæt den til at hvile i 15 min., imens fyldet forberedes
  4. Tænd ovnen på 220 grader alm. ovn
  5. Del dejen i to og rul den ene dej ud, så den er på størrelse med en pizza
  6. Gentag med dej nr. 2

Fyld – den med gedeost (Passer til 1 stk. flammkuchen)

Du skal bruge:

2 dl creme fraiche 38 %

1 rulle gedeost fx. Soignon

Frisk rosmarin

Flydende honning fx. akacie

Sådan gør du:

  1. Bland creme fraichen med salt, og smør den ud på hele flammkuchen
  2. Skær gedeosten i skiver og fordel den ud på flammkuchen
  3. Drys den friske rosmarin ud over
  4. Sæt flammkuchen i ovnen i ca. 20 min., indtil kanterne har fået farve, og osten er blød
  5. Når Flammkuchen er ude af ovnen, hæld honning ud over
  6. Servér

Andet fyld til flammkuchen

Vil du prøve noget andet fyld, får du opskriften på flammkuchen med løg, bacon og creme fraiche her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!