Perfekt stegt lammeculotte

Er der noget, der er nemt gæstemad en fredag aften, hvor man bare ikke orker det store, så er det lammeculotte. Jeg har her lavet det helt traditionelle tilbehør til – tzatziki og tomatsalat. Men man kan lave lige, hvad man har lyst til. Kødet skal kun have mellem 20-30 min. i ovnen, så der er hurtigt mad på bordet.

Lammeculotte skal ikke være gennemstegt, men have en dejlig rosa farve. Husk, at kødet skal hvile 5-10 min., når det er kommet ud af ovnen. Så forsvinder saften ikke fra kødet.

4 pers.

2-3 lammeculotte

2 fed hvidløg

Salt/peber

  1. Brun lammeculotterne af på en pande, så de får en flot brun farve.
  2. Gnid hvidløg på fedtlaget og gnid køddet med salt og peber.
  3. Kom culotterne i et ovnfast fad og sæt dem i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min.
  4. Tjek temperaturen efter 20 min. ved at stikke et stegetermometer i kødets tykkeste del.
  5. Culotterne er færdige, når temperaturen inde i kødet er på 58 grader. Ønsker man den mere gennemstegt, skal den op på 62 grader.
  6. Lad køddet hvile i 5-10 min.

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!