Kyllingebryst med grønne bønner, hvidløgskartoffelmos og parmesansauce

Hvad gør man med gamle rester af og skorper fra parmesan-osten? Nu behøver du ikke længere smiden den ud, men kan i stedet lave den lækreste sauce, der får dig til at slikke tallerknen og drømme om Italien. Saucen er utrolig nem og lave, og jeg fandt ud af, at den fungerede perfekt sammen med hvidløgskartoffelmos og kyllingebryst. Jeg valgte at lave kyllingebrysterne sous vide, men man kan sagtens bare stege dem på en pande.

Parmesansauce har så meget umami-smag, at den næsten smager, som om der er kød i. Det er ikke en hemmelighed at både min kæreste og jeg slikkede tallerknen ren. Derfor er kartoffelmos perfekt til denne sauce.

Opskrift til 2 personer

2 kyllingebryster uden skind

Salt/peber

300 g. friske grønne bønner

Kartoffelmos

500 g. bagekartofler

1 dl. mælk

100 g. smør

1 fed hvidløg

Salt/peber

Sauce

En god kyllingefond eller 1-2 af Knorrs fond “du chef

4 dl. vand

2 dl. piskefløde

50 g. parmesanskorper

Lidt citron

Kylling

  1. Kom kyllingebrysterne i en vakumpose sammen med salt og peber.
  2. Tilbered dem 1 time ved 61 grader.
  3. Tag kyllingebrysterne op af posen og lad dem ligge 10 min. og hvile.
  4. Brun dem af på panden i smør ganske kort, til de får farve på begge sider.

Parmesansauce

  1. Imens kyllingen ligger i vandbadet, sættes bouillon og parmesanskorper over at koge.
  2. Når væsken er kogt ind til ca. halvdelen kommes fløden i.
  3. Igen koges væsken ned til halvdelen.
  4. Tag resterne af skorperne op og smid dem ud.
  5. Smag til med salt, peber og lidt citron.

Kartoffelmos

  1. Skræl bagekartoflerne og skær dem i mindre stykker, så de skal koge kortere tid.
  2. Kom kartoflerne i en gryde og dæk dem med vand.
  3. Kog kartoflerne i ca. 20 min. uden salt i vandet.
  4. Når kartoflerne er kogt møre, hældes vandet fra.
  5. Smør og mælk kommes i gryden sammen med kartoflerne. Varmen er slukket eller meget svag.
  6. Lav kartoflerne til mos med en el-pisker.
  7. Kom 1 fed hakket hvidløg i mosen.
  8. Smag til med salt og peber til sidst. Undgå at piske efterfølgende.

Bønner

  1. Kog bønnerne i letsaltet vand i 6 min.
Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!