Tarteletter med rejer, asparges og fiskeboller

Tarteletter med rejer, asparges og fiskeboller passer så godt som gæstemad. De kan serveres som frokostret, forret eller hovedret. I min familie er tarteletter en fast bestanddel af påskebordet og til julefrokosten. Der er altid to versioner af den elskede favorit – én med høns og asparges, og én med rejer, fiskeboller og asparges. Ordet fiskeboller kan få rigtig mange mennesker til at sige nej tak til disse tarteletter, men der er intet mystisk ved dem, og hvor vil det være ærgerligt at gå glip af disse lækre tarteletter, blot fordi ordet fiskeboller lyder mindre lækkert.

Fiskeboller

Fiskeboller er lavet af torsk. Det er i princippet bare almindelig fiskefars, som man også bruger til fiskefrikadeller. Farsen er blevet lavet til små kugler, som er blevet kogt. Man kan sagtens lave dem selv, hvis man heller vil det. Men jeg er doven og køber de færdiglavede.

Rejer

Jeg bruger altid skalrejer eller dét, der hedder pil-selv rejer til tarteletter. Det gør jeg, fordi jeg synes, de har en bedre smag og konsistens end rejer i lage eller almindelige frosne rejer. De har også en rigtig god størrelse, så man ikke er i tvivl om, at det er en reje, man får i munden.

En anden fordel er, at man kan bruge rejernes skaller til den mest fantastiske rejebisque, som man kan servere til forret for sine gæster. Hvis man ikke har tid til at lave rejebisquen samme dag, kan man bare smide skallerne i fryseren og gemme dem, til man skal bruge dem. Du får opskriften på min super, lækre rejebisque her.

Tarteletskaller

Det er et evigt dilemma, om man skal købe de almindelige tarteletskaller, eller om det er luksusskallerne, der skal i indkøbskurven. Jeg foretrækker de helt almindelige, når jeg laver tarteletter med rejer, asparges og fiskeboller. Det gør jeg, fordi jeg synes, det er fyldet, der skal i fokus. Hvis tarteletskallen bliver for voldsom, smager man kun den. Og det vil være sååå ærgerligt.

 

Du skal bruge:

600-700 g. optøede skalrejer (med skal)

25 g. smør

4 spsk. mel

1 ds. hvide asparges på dåse (drænet vægt 240 g.)

2 dl. aspargesvand fra aspargesdåsen

1 ds. fiskeboller (drænet vægt 260 g.)

1 dl. væske fra fiskebolledåsen

2 dl. mælk

Sådan gør du:

 1. Tø skalrejerne op i køleskabet dagen før
 2. Pil rejerne og gem skallerne
 3. Smelt smør i en gryde og tilsæt mel. Pisk godt med et piskeris. Giv blandingen noget varme i et par minutter, imens du pisker
 4. Tilsæt aspargesvandet, fiskebollevandet og mælken lidt ad gangen. Forsøg hele tiden at piske klumperne ud
 5. Kog saucen op stille og roligt, imens du pisker. Er saucen blevet lidt tynd, skulle den gerne blive tykkere ved at få lidt varme
 6. Tilsæt fiskeboller, asparges og rejer. Rør rundt med en grydeske
 7. Varm tarteletter i ovnen ved 200 grader i 5 min.
 8. Servér

Planlægning

Du kan lave denne ret i forvejen, så den blot skal varmes op lidt, inden den skal serveres. Så er det nemt at have gæster.

Du kan gå i gang 2 dage før, tarteletterne skal serveres.

 • 2 dage før: Skalrejerne tøes op i køleskabet
 • 1 dag før: rejerne pilles, saucen laves -fiskeboller og asparges komme i
 • På dagen: saucen varmes og rejerne kommes i

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!