Hønsesalat med estragoncreme

Hønsesalat med estragoncreme

Hønsesalat er en fast ret på manges påskeborde. Hvorfor ikke prøve en ny variant som denne hønsesalat med estragoncreme?

Hel høne eller kyllingebryst

Jeg vil altid foretrække at koge en kylling eller hønse, når jeg skal lave hønsesalat. Chancen for, at kødet bliver tørt, er større, hvis man bruger kyllingebryst. Men jeg har alligevel brugt kyllingebryst i denne opskrift, så den er hurtigere at lave. Hvis du alligevel står og lave nogle af de andre traditionelle retter så som tarteletter med kylling og asparges og koger en hel kylling, ville jeg tage noget af kødet og bruge til denne hønsesalat med estragoncreme.

Estragonmayo

Til denne hønsesalat skal du bruge en estragonmayonaise. Det giver hønsesalaten en ekstra dimension, kylling og estragon er perfekte følgesvende. Estragonmayoen er ret nem at lave og kan laves et par dage i forvejen, så du ikke skal lave for meget på selve dagen, hvor gæsterne kommer. Få opskriften på estragonmayo her.

Estragonmayo

Det skal du bruge:

2 kyllingebryster

1/2 dl. cremefraiche 38 %

1 dl. estragonmayo

100 g. bacon i skiver

100 g. champignon skåret i skiver

100 g. hvide asparges fra dåse

1/2 tsk. citronsaft

Salt og peber

Et godt brød

Sådan gør du:

  1. Kog kyllingebrysterne i 15 min. i 1 liter vand med 1 tsk. salt. Afkøl derefter kyllingen
  2. Steg baconen på en panden. Når den er sprød, lægges den på et stykke køkkenrulle på en tallerken
  3. Steg champignonerne ca. 5 minutter i baconfedtet. De skal have fået lidt farve. Derefter
  4. Bland cremefraiche, estragonmayo og citronsaften sammen til en lækker creme
  5. Kyllingen skæres i mundrette tern
  6. Når alle ingredienser er kolde, blandes de sammen og smages til med salt og peber
  7. Servér på et godt brød og pynt med baconen

55 forslag til påskebordet

Står du i den situation, hvor du har brug for inspiration til, hvad du kan komme på påskebordet, har jeg samlet 55 forslag her.

Laksepirog

Skal du være med i Facebook-gruppen?

Gruppen Gæstemad – uden sved på panden er til dig, der længe har drømt om at kunne trylle en imponerende gæstemiddag frem uden at stresse, blive overvældet, miste overblikket eller brænde det hele på.

Den er til dig, der har svært ved at kaste dig ud i nye teknikker eller retter, som trænger til inspiration, et skub i den rigtige retning eller en hjælpende hånd undervejs.

Den er til dig, som gerne vil lære en masse om mad. Og den er til dig, der ved, at den letteste vej i mål, er sammen med andre, der har det på præcis samme måde som dig.

Kort sagt: til dig, der gerne vil lære at planlægge og lave gæstemiddage – uden at få sved på panden.

Du tilmelder dig gruppen her

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!