Estragon mayo
Forside,  Tilbehør

Estragonmayonnaise

Print Friendly, PDF & Email
Estragonmayonnaise

Estragonmayonnaise er et hit hjemme hos mig. Jeg bruger den til så mange ting. Generelt er mayonnaise med krydderurter fantastisk, og hvis jeg har fået købt for mange krydderurter, laver jeg altid en krydderurteolie, som kan bruges i min mayonnaise.

Du skal bruge:

2 dl. olie (solsikkeolie) + 1/2 dl. olie til mayonnaisen

50 g. frisk estragon

1 tsk. salt

1 æggeblomme

1 tsk. citronsaft

1 tsk. dijonsennep

Sådan gør du:

  1. Varm olien op til 55 grader i en gryde
  2. Kom 2 dl. olie og estragon i en blender og blend i 5 min.
  3. Si estragonolien igennem en finmasket si, samtidig med du presser estragonen en smule
  4. Estragonolien afkøles helt (man får ca, 1 dl. olie)
  5. Pisk æggeblomme, citronsaft og dijonsennep med en elpisker
  6. Tilsæt estragonolien lidt ad gangen, imens du pisker. Sørg hele tiden for, at ægget kan absorbere olien, før du tilsætter nyt olie.
  7. Når estragonolien er inkorporeret, tilsættes den almindelige olie
  8. Mayonnaisen er færdig, når den er tyk. Er den blevet for tyk, kan der tilsættes lidt vand
  9. Smag til med salt og peber

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!