
Estragonmayonnaise

Estragonmayonnaise er et hit hjemme hos mig. Jeg bruger den til så mange ting. Generelt er mayonnaise med krydderurter fantastisk, og hvis jeg har fået købt for mange krydderurter, laver jeg altid en krydderurteolie, som kan bruges i min mayonnaise.
Du skal bruge:
2 dl. olie (solsikkeolie) + 1/2 dl. olie til mayonnaisen
50 g. frisk estragon
1 tsk. salt
1 æggeblomme
1 tsk. citronsaft
1 tsk. dijonsennep
Sådan gør du:
- Varm olien op til 55 grader i en gryde
- Kom 2 dl. olie og estragon i en blender og blend i 5 min.
- Si estragonolien igennem en finmasket si, samtidig med du presser estragonen en smule
- Estragonolien afkøles helt (man får ca, 1 dl. olie)
- Pisk æggeblomme, citronsaft og dijonsennep med en elpisker
- Tilsæt estragonolien lidt ad gangen, imens du pisker. Sørg hele tiden for, at ægget kan absorbere olien, før du tilsætter nyt olie.
- Når estragonolien er inkorporeret, tilsættes den almindelige olie
- Mayonnaisen er færdig, når den er tyk. Er den blevet for tyk, kan der tilsættes lidt vand
- Smag til med salt og peber

