Pocheret æg med trøffel hollandaise og amerikanske pandekager

Findes der en bedre kombination? Pocheret æg med trøffel hollandaise og amerikanske pandekager! Jeg er solgt, og det er mine gæster også, når jeg sætter denne ret på bordet en søndag morgen. Det er egentlig en afart af eggs benedict. I denne opskrift bruger jeg trøffel salsa, som kan købes i de fleste store supermarkeder, så kan alle være med. Lad endelig være med at købe de hele trøfler på glas, de smager af absolut intet.

Trøffel

Trøffel er en eksklusiv svamp fra Italien, som findes i forskellige udgaver alt afhængig af sæson. Nogle elsker smagen, andre hader den. Det har ofte noget at gøre med, at mange bruger trøffelolie i opskrifterne, som gør, at smagen bliver meget intens og kunstig. Friske trøfler har en helt anden smag. Til pocheret æg med trøffel hollandaise bruger jeg ikke friske trøfler, da de friske er rigtig dyre og kun kan fås i begrænsede perioder. Men hvis du alligevel får lyst til at prøve den dyre svamp, så kan jeg anbefale at købe dem hos Trøffelshoppen.

3 typer trøfler

Der findes 3 typer af trøfler. Sommertrøflen, den sorte trøffel og den hvide trøffel. Sommertrøflen smager ikke så intenst af trøffel. Jeg synes, den mest af alt smager af champignon. Så den holder jeg mig langt væk fra.Den sorte trøffel har lidt mere smag og fås i perioden november til marts. Det er ofte den, man får på sin pasta, når man får friskrevet trøffel på en restaurant. Ofte fryser restauranterne trøflen ned, så det er muligt at få trøffel året rundt.Den hvide trøffel (alba) er den mest eksklusive trøffel, du kan få, fordi både smag og duft er meget intens. Den er bare så lækker, og det er den, jeg foretrækker, når jeg engang imellem skal forkæle mig selv. Det sker nogle gange op til nytår.

Amerikanske pandekager

Til 4 personer

Du skal bruge:

200 g. mel

2 tsk. bagepulver

2 dl. mælk

4 æg

25 g. smør

Smør til stegning

Sådan gør du:

  1. Smelt smørret
  2. Del æggene i hvider og æggeblommer
  3. Pisk æggehviderne stive
  4. Si melet og bagepulveret ned i en skål
  5. Tilsæt æggeblommerne, det smeltede smør og mælken. Rør godt rundt
  6. Vend æggehviderne forsigtigt i blandingen
  7. Smelt smør på panden og form 3 pandekager på panden
  8. Steg dem et par minutter på hver side til de er brune

Pocherede æg

Til 4 personer

Du skal bruge:

4 æg

2 spsk. eddike

1 liter vand

1 skål med isvand

Sådan gør du:

  1. Kog vandet
  2. Tilsæt eddiken til vandet
  3. Slå et æg ad gangen ud i en lille skål. Æggeblommen skal være intakt
  4. Rør rundt med en gaffel i det kogende vand, så du skaber en hvirvel
  5. Hæld ægget forsigtigt i vandet, og kog det i 2-3 min.
  6. Tag ægget forsigtigt op med en hulske
  7. Hvis du skal lave flere æg, så læg det kogte æg ned i iskoldt vand. Gentag derefter processen, indtil du har det ønskede antal æg.

Hollandaise

Til 4 personer

Du skal bruge:

3 æggeblommer

2 spsk. citronsaft

1 spsk. hvidvinseddike

125 g. smør

1-2 spsk. trøffelsalsa (fx. Del Mastros)

Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Smelt smørret, og lad det afkøle lidt. Vallen (det hvide) skal synke til bunds.
  2. Hæld det gule (klarede) smør over i en skål, og lad det hvide valle blive tilbage i gryden
  3. I en lille gryde kommes æggeblommer, eddike og citronsaft. Pisk det godt sammen
  4. Varm æggeblandingen en smule op ved lav varme, imens du pisker med et piskeris
  5. Når æggene har fået lidt varme og er blevet “hvide”, tilsættes smørret lidt ad gangen, imens der piskes
  6. Æggeblandingen skal have absorberet smørret og være blevet lidt tykkere, før du må komme nyt smør i
  7. Når saucen er blevet tyk og al smørret er tilsat, smages saucen til med salt, peber, citronsaft og trøffelsalsa

Sådan samler du retten

Til 4 personer

Du skal bruge:

4 store skiver italiensk, kvalitets skinke

3 amerikanske pandekager pr. person

4 pocherede æg

Lidt frisk babyspinat

1 portion hollandaisesauce

Sådan gør du:

  1. Læg en pandekage på en tallerken
  2. Kom 1/2 skive skinke på pandekagen
  3. Læg lidt frisk spinat på skinken
  4. Læg endnu en pandekage på, lidt skinke og frisk spinat
  5. Afslut med en pandekage, det pocherede æg, og hæld saucen over inde ved gæsterne
  6. Servér

Jeg henviser i dette indlæg til produkter og firmaer. Det er ikke noget, jeg bliver betalt for. Det er blot anbefalinger for at være hjælpsom.

Andre typer Eggs benedict

Eggs Benedict

Du kan læse min opskrift på Eggs Benedict her.

Du kan læse min opskrift på avokado Eggs Benedict her.

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!