Fastelavnsboller med passionsfrugtcreme og hindbærskum

Det er blevet tid til fastelavnsboller, og i år har jeg lavet disse fastelavnsboller med passionsfrugtcreme og hindbærskum. Det har jeg, fordi fastelavnssøndag i år er samme dato som Valentines Day. Så jeg syntes, mine fastelavnsboller skulle have noget passion og et strejf af rødt. Jeg har muligvis haft for meget tid til at overtænke nogle ting i denne corona-tid. 

Forskellige typer dej

Man kan lave fastelavnsboller af mange forskellige deje. Der findes gammeldags fastelavnsboller, som er lavet på en elastisk gærdej. Så har vi fastelavnsbollen på wienerdejen, der minder meget om butterdej, fordi den også bliver foldet mange gange sammen med smør, og derfor får de samme lag/flager som butterdej. Men wienerdej er lavet med gær, hvor imod butterdej ingen hævemiddel har i sig. Så er der fastelavnsboller, som er en vandbakkelse. Og det er den dej, jeg har brugt til min opskrift på  fastelavnsboller med passionsfrugtcreme og hindbærskum.

Vandbakkelser – tynd dej

Vandbakkelser kan være svære at få til at lykkedes. Jeg har prøvet adskillige metoder, før jeg fandt frem til denne, som lykkedes hver gang. Det vigtigste er, at du ikke kommer æggene i, mens dejen er for varm. Så bliver dejen nemlig meget flydende og kommer ikke til at hæve i ovnen. Så hvis du vil lykkedes med at lave flotte vandbakkelser, så overhold metoden med, at dejen skal være lunken, før du kommer æg i. 

Vandbakkelserne falder sammen

Et andet kendt problem, når man laver vandbakkelser, er , at de falder sammen, når de er bagt. De kan se nok så flotte ud inde i ovnen, men når de så har stået på bordet i 5 min., bliver de flade som pandekager. For at undgå det, så lad vandbakkelserne stå i den slukkede ovn i 5 min. Så er der større chance for, at vandbakkelsen holder sin form. Derudover kan du lade dem stå i ovnen med åben ovndør, til de er kolde. Så holder de formen. 

Vandbakkelser

Du skal bruge:

80 g. smør

2 dl. vand

100 g. mel

3 æg

Sådan gør du:

  1. Kom smør og vand i en tykbundet gryde
  2. Smørret smeltes, og blandingen koges op
  3. Tag gryden af varmen og kom melet i
  4. Pisk grundigt, indtil dejen slipper bunden og er blevet blank
  5. Lad dejen stå og køle af 10-15 minutter
  6. Når dejen er lunken, mærk med fingeren, kan du piske et æg i
  7. Når dejen har optaget ægget og har samlet sig igen, kan du komme endnu et æg i
  8. Kom det sidste æg i, når dejen igen er samlet
  9. Når dejen er samlet, kommes den på en sprøjtepose og sprøjtes på en bageplade med bagepapir
  10. Vandbakkelserne kommes i ovnen ved 200 grader i 25 min. Du må ikke åbne ovnen
  11. Sluk ovnen og lad vandbakkelserne stå i ovnen i 5 min.
  12. Åben ovnlågen og lad vandbakkelserne blive i ovnen til de er kølige
  • Smør og vand skal koge op, før du kommer mel i
  • Dejen skal være lunken, før du kommer et æg i. Mærk på dejen
  • Kom ikke et nyt æg i, før dejen har samlet sig igen
  • Åben ikke ovnlågen, imens kagerne er i ovnen

Passionsfrugtcreme

Du skal bruge:

6 passionsfrugter

100 g. koldt smør

6 æggeblommer

1 dl. sukker

Saft af 2 citron

Sådan gør du:

  1. Kom passionsfrugtpuré, æggeblommer og sukker i en gryde
  2. Varm blandingen op ved svag varme, imens du pisker
  3. Når sukkeret er opløst, og æggene er begyndt at gøre blandingen tykkere, piskes det kolde smør i
  4. Blandingen varmes igen op, imens du pisker, til creme bliver tyk. Pas på det ikke bliver for varmt
  5. Når cremen er blevet tyk, hældes den på et skoldet glas eller i en skål og kommes på køl
  6. Kom cremen på en sprøjtepose med en tylle

Hindbærskum

Du skal bruge:

250 g. frosne hindbær

2 dl. sukker

Skal af 1 citron

Saft af 1/2 citron

3 1/2 dl. piskefløde

Sådan gør du:

  1. Sukker, citronsaft, citronskal og sukker koges sammen i en kasserolle i ca. 30 min., til det er blevet tykt som hindbærsyltetøj
  2. Kom det i en skål, og stil det på køl
  3. Når hindbærsyltetøjet er koldt, piskes fløden stiv, og blandes med hindbærsyltetøjet
  4. Kom hindbærcremen i en sprøjtepose med en stjernetylle

Anretning

  1. Skær vandbakkelserne over vandret
  2. Kom hindbærecreme på bunden
  3. Kom et lag passionsfrugtcreme oven på hindbærcremen
  4. Kom friske hindbær ovenpå cremerne
  5. Læg låget på
  6. Drys med flormelis
  7. Servér

Pynt

Friske hindbær og flormelis

Opskrifter på fastelavnsboller

Fastelavnsboller med mandarincreme og saltkaramel

Fastelavnsboller med mandarincreme og saltkaramel

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!