Ananassalat med avokado og toner fra Hawaii

Ananassalat med avokado er lækkert tilbehør til kylling og svinekød. Åhhh, savner du lige så meget som mig at kunne rejse? Sad forleden dag og bladrede mine utallige feriebilleder igennem, nu hvor sommerferien nærmer sig og blev helt varm om hjertet. Vi plejer at rejse 3 uger i sommerferien, men igen i år bliver der ikke noget af det. Jo, måske en tur til Tyskland, men det er også det vildeste. Jeg gider simpelthen ikke alt bøvlet, og ferie med maske på er bare ikke det samme som uden. Jeg kom til at mindes mine dejlige ferier på Hawaii, hvor de har de lækreste ananas, og så fik jeg lyst til at lave denne ananassalat med avokado. I anledning af, at jeg er blevet grillmester, vil de kommende opskrifter på bloggen handle om noget, du kan grille eller tilbehør til grillmad. 

Weber Q2200 gasgrill

Det er blevet grilltid hjemme hos mig. Normalt griller jeg ikke så meget, da jeg bor i lejlighed og ikke må grille på altanen. Men i år har vi fået lov til at grille, så jeg har købt mig en Weber Q2200 gasgrill. Med den følger et bord, den kan stå på og sammenklappelige sideborde. Jeg har før haft Webers små gasgrill og har altid været begejstret for dem, men én ting, der har generet mig, er knappen til at tænde grillen med. Den har skabt mange problemer for mig hver gang. Men ikke i min nye, lækre grill! Den er nemlig blevet elektronisk, og det er en drøm at tænde min grill. Så hvis du står og skal bruge en mindre grill til altanen, kan jeg varmt anbefale Webers Q-serie. Vores altan er ikke særlig stor, der kan være en lille altansofa og to stole, men der er lige plads til at grille også står der. Det mest fantastiske er, at altanen er lidt overdækket, så jeg kan faktisk stå og grille i regnvejr. Det nyder jeg!

Ananas og avokado

Du kan lave salaten hele året, da både ananas og avokado importeres til Danmark og fås stort set altid i butikkerne. Her har jeg lavet salaten til et stykke stegt kyllingebryst med krydderier. Men du kan snildt lave en nakkekottelet på grillen og servere ananassalat med avokado til.

Hawaii

Salaten er utrolig frisk, og den får mine tanker hen på vuggende bastskørter, hvide strande, blåt vand, blomsterkranse og orkideer. Hawaii – hvor ananas og avokado er nogle af de ingredienser, der ofte bruges i deres madlavning, og som vokser side om side i baghaverne, så man altid har et lager ved hånden. Man står bare op, går ud i haven og plukker en avokado til morgenmad. Jeg er vild med det! Og elsker, når jeg kan give en middag i DK et eksotisk touch blot ved at tilføje et par ingredienser fra fjerne himmelstrøg. Når vi ikke kan rejse, må rejserne komme til os ❤

Strand på Hawaii

 

 

Ananassalat med avokado

Til 4 personer

Du skal bruge:

1 ananas

1 rødløg

2 avokado

6 spsk. olivenolie

2 spsk. limesaft

Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Skær skrællen af ananassen, fjerne den hårde kerne og skær resten i mundrette stykker
  2. Tag skallen af avokadoen og skær den i mundrette stykker
  3. Skræl rødløget, og skær det i tynde ringe
  4. Kom det hele op i en skål
  5. Kom olie, salt og peber hen over salaten
  6. Servér

Laves i forvejen

Ananassen og løgringene kan skæres i forvejen i op til 4 timer. De skal bare ikke blandes sammen.

Vinen til maden

Hvis du serverer denne ananassalat med avokado til f.eks. et stykke grillet kylling, så ville jeg skænke en Chardonnay fra Usa i glassene.

Andre opskrifter

Står du og mangler en lille snack, som du kan servere til dine gæster, imens I nyder et lækkert glas vin i haven eller på altanen? Så prøv denne opskrift på bruschetta med avokadomos og laks. Den er meget hurtig at lave og kræver ikke meget forberedelse.

Bruschetta med avokadomos og laks
Bruschetta med avokadomos og laks

Få opskriften på bruschetta med avokadomos og laks her.

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!