
Hjemmelavet rabarbersaft
Så er der lavet hjemmelavet rabarbersaft af min mors rabarber. Hun havde en kæmpe bunke, som skulle bruges.
Jeg gik og troede, at det var tidskrævende at lave rabarbersaft, men det er noget af det nemmeste. Og så vil jeg også kunne bruge saften i drinks hele sommeren.
Rabarbersaft
(Giver ca. 1 liter saft)
500 gr. rabarber
200 gr. saft
1 liter vand
1 vaniljestang
Revet skal fra 1 citron
- Skyld rabarberne og skær dem i mindre stykker på ca. 1 cm.
- Kom rabarberne i en stor gryde.
- Kom vand, sukker og citronskal i gryden.
- Flæk vaniljestangen og kom den i gryden.
- Kog rabarberne i ca. 15 min.
- Når de har kogt, så sluk for dem og lad massen trække i 15 min.
- Hæld massen og væsken igennem en tyndmasket si, og kom væsken på atamonskyllede flasker.
- Opbevares et par uger i køleskabet.
- Drikkes ufortyndet.

