Sparkling lemonade

Oplev forfriskende nydelse med denne opskrift på hjemmelavet sparkling lemonade. Da jeg i sommerferien var i Thailand, drak jeg denne alkoholfrie og perlende lemonade hver dag. Jeg blev så vild med den, at jeg spurgte bartenderen om, hvordan man lavede den. Han var selvfølgelig sød at vise mig, hvordan han lavede den. Men jeg fik ikke målene, så jeg har leget lidt i køkkenet, til jeg fik det rette forhold. Sparkling lemonade er virkelig en tørstslukker i varmen!

De hemmelige ingredienser

Der var selvfølgelig en hemmelig ingrediens i denne lemonade eller faktisk var der flere, som jeg ikke lige kunne gætte mig til. En af hemmelighederne var, at for at lave denne drik skal du tilberede din egen hjemmelavede sukkersirup. Det er ret nemt, du skal bare koge sukker og vand sammen, indtil sukkeret er opløst. Når den er afkølet, er siruppen klar. Den kan kommes på et skoldet glas med låg, så kan den holde sig i mindst en uge. Jeg har lavet den før herinde på bloggen, se opskriften på vandmelon aqua fresca.

Tips og tricks til limesaft

I Thailand lærte jeg en fantastisk måde at få saft ud af en limefrugt. Den har jeg lavet en lille video af, så du kan blive lige så god til det. Det er super smart. Se videoen her:

Dét, der gør den perlende

Det var helt klart det perlende (sparkling) element, som jeg var vildest med i denne dejlige lemonade. Jeg spekulerede lidt på, om det var danskvand, der blev brugt. Men det viste sig, at det var intet mindre end Sprite. Spriten giver lemonaden den helt rigtige perlende effekt.

Den er perfekt til sommerdage, sammenkomster eller når du blot ønsker at forkæle dig selv med noget lækkert og læskende.

Sparkling lemonade

Sparkling lemonade

Myfoodblog.dk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 2 minutter
Samlet tid 12 minutter
Ret Drinks
Køkken Thailandsk
Antal 1 person

Ingredienser
  

Sukkersirup

 • 1 dl. sukker
 • 1 dl. vand

Sparkling lemonade

 • 1 lime
 • 1 håndfuld mynte frisk
 • 2 spsk. sukkersirup (lavet i forvejen)
 • 2 spsk. limesaft
 • 1,5 dl. Sprite
 • isterninger

Sådan gør du
 

Sukkersirup

 • Kog sukker og vand sammen, til sukkeret er opløst. Hæld det på et glas med låg og afkøl det. Det kan sagtens laves flere dage i forvejen

Sparkling lemonade

 • Pres saften ud af limen, og kom saft og skaller i et glas
 • Tilsæt mynten, sukkersiruppen og de 2 spsk. limesaft. Rør godt rundt med en ske eller en træmorter, imens du presser på limeskallerne og mynten, så de afgiver smag
 • Hæld isterninger i glasset, så det er godt fyldt op
 • Tilsæt Spriten og rør godt rundt
 • Servér med et sugerør og en dusk frisk mynte
Keyword Alkoholfri, Drink, lemonade, Lime, Mynte

Andre opskrifter på drikke

Jeg har masser af andre opskrifter på drinks både med og uden alkohol på bloggen. Du finder nogle af dem her.

Facebookgruppen: Gæstemad uden sved på panden

Skal du være med i Facebookgruppen Gæstemad uden sved på panden? Så hop ind og bed om medlemskab. I gruppen ligger der rigtig mange vejledninger til forskellige teknikker i køkkenet, og du vil også få de nyeste opskrifter fra bloggen. Det er herinde, jeg deler tips og tricks samt laver Masterclasses. Så hvis du ikke skal gå glip af alt det gode, så skynd dig derind.

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!