Agurke aqua fresca

Agurke aqua fresca er en lækker, forfriskende drik uden alkohol. Drikken stammer fra Mexico og oversættes til “Frisk vand”. Jeg er blevet helt vild med det her “friske vand”, og drikker det både med og uden alkohol.

Agurke aqua fresca
Agurke agua fresca

Smage

Aqua fresca kan laves af alle mulige smage. Her har jeg brugt agurk, fordi jeg synes, det er dejligt læskende. Men i Mexico bruger de alt lige fra frugter, blomster og korn til at give smag. Om sommeren er vandmelon aqua fresca et kæmpe hit. Den skal ikke forveksles med juice eller smoothies. Hovedparten af drikken består af vand, derudover kommer der blendet frugt. Den blendede frugt gør, at du får en del fibre med, i stedet for at hælde dem ud, som når man juicer. Agurke aqua fresca kan drikkes både med og uden alkohol. Jeg kan godt lide den sammen med gin.

Hvad drikker man den til?

Der er ingen alkohol i aqua fresca, så alle kan drikke den. Den er utrolig læskende, så at få et glas en varm sommerdag er perfekt. Men den kan også sagtens drikkes til aftensmaden en kedelig og trist onsdag. Den vil helt sikkert være et festligt indslag. Alene farven skriger på opmærksomhed, sjov og glæde. Den kan drikkes i stedet for saftevand, eller som en vand med smag og sødme.

Agurke agua fresca

Agurke aqua fresca

Myfoodblog.dk
"Frisk vand" med agurkesmag – aqua fresca stammer fra Mexico
Forb. tid 15 minutter
Ret Drinks
Køkken Mexikansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Sirup

 • 1 dl Sukker
 • 2 dl Vand

Agurke aqua fresca

 • 2 Agurker
 • 6 dl Vand
 • 1/2 dl Sirup

Sådan gør du
 

Sirup

 • Kom sukker og vand i en gryde, og kog det, indtil sukkeret er opløst, og væsken begynder at blive tyk (ca. 10 minutter)
 • Afkøl siruppen

Agurke aqua fresca

 • Kom agurkerne i en blender sammen med vand og sirup
 • Blend, indtil det hele er pureret
 • Hæld puréen igennem en si med et klæde/et stykkekøkkenrulle i
 • Kom isterninger i et glas og hæld Agurke aqua fresca'en i glasset
 • Servér

Andre opskrifter på drikke

Jeg har selvfølgelig flere opskrifter liggende på drikke til hverdag og fest. Du kan se dem ved at klikke på nedenstående link. Der er forslag på både drikke med og uden alkohol. Fx. får du opskriften på en helt fantastisk lemonade, der kan laves på 5 min. og den altid populære rabarbersaft, som kan fryses og gemmes til en hot sommerdag. Der er også en opskrift på Iced chai latte, som smager som den, man kan få på Starbucks. Jeg går altid ind i en Starbuck og bestiller en Iced chai latte på mine rejser, fordi jeg er helt vild med den.

Læs andre opskrifter på drikke til gæster her

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!