Tagliata med marinerede grøntsager

Tagliata

Denne ret laver jeg til mine gæster, når vi skal have noget let og lækkert. Tagliata er skåret kød – i dette tilfælde bruger jeg ribeye, der grilles og lægges på en bund af rucola, hvorefter store flager af parmesan bliver drysset ud over med rund hånd.

Italiensk mad

Italiensk mad er kendt og elsket over hele verden for sin enkelhed, friske ingredienser og fantastiske smagskombinationer. Italiensk mad er kendt for sin fokus på kvalitetsråvarer og enkelhed i tilberedningen. Det handler om at lade de friske og naturlige smagsnuancer fremhæve sig selv. Italien er kendt for sit forskellige regionale køkken, hvor hver region har sine egne specialiteter og lokale ingredienser.

Pasta er en af ​​de mest berømte italienske eksportvarer, og det er ikke uden grund. Denne alsidige ret kan tilberedes på utallige måder med forskellige saucer og fyldninger. Fra den klassiske spaghetti bolognese til den cremede carbonara eller den delikate ravioli fyldt med frisk ost eller grøntsager, er pastaretter en uundværlig del af italiensk madkultur.

Tagliata

En af de mest populære retter, der stammer fra Italien. Tagliata tager udgangspunkt i et mørt og saftigt stykke oksekød. Det kan være entrecôte, mørbrad, ribeye eller højreb, og det vigtigste er, at kødet er af god kvalitet. Kødet grilles eller steges til perfektion og skæres derefter i tynde skiver. Det er vigtigt, at kødet er rosa og saftigt indeni for at bevare dets naturlige smag. Serveringen af tagliata er ofte enkel, men fuld af smag.

Jeg kan godt lide at servere tagliata for mine gæster, fordi det er en ret, der er forholdsvis enkel at lave, og som ikke tager lang tid. Du skal bare kunne stege et godt stykke kød.

Marinerede grøntsager

For at fuldende måltidet serveres tagliata typisk med marinerede grøntsager. Disse grøntsager kan variere afhængigt af sæsonen. Jeg har valgt at bruge squash, aubergine og peberfrugt, fordi de tilføjer en sprød og frisk kontrast til den saftige og rige oksekødssmag. Grøntsagerne bliver først grillet og derefter lagt i en marinade af olivenolie, balsamico-eddike og hvidløg.

Grillede grøntsager

Ribeye

Ribeye er en saftig og velsmagende udskæring af oksekød, der er kendt for sit marmorerede fedtmønster, hvilket bidrager til en fantastisk smag. Der er flere forskellige måder at tilberede ribeye på, herunder stegning i ovnen, stegning på komfuret og ikke mindst grillning, som er en populær metode til at opnå den perfekte grillet ribeye.

Når du griller ribeye, er det vigtigt at starte med et godt stykke kød af høj kvalitet. Vælg en ribeye-bøf med en jævn fedtmarmorering, da fedtet bidrager til smagen og saftigheden. Sørg også for, at kødet er tykt, mindst 1,5 til 2,5 centimeter, da det vil hjælpe med at opretholde saftigheden under grillningen.

Når ribeye er blevet grillet til perfektion, kan du servere den som den er eller med dit foretrukne tilbehør. Husk at skære kødet på tværs af kødfibrene for at opnå de mest ømme og saftige bidder.

Lækkert brød

Servér et lækkert brød til tagliataen. Jeg laver et lækkert foccaciabrød, som jeg sætter over og hæve dagen før. Så skal jeg lave meget lidt på selve dagen. Det er super nemt, få opskriften på mit foccaciabrød her

Foccacia

Italienske madbloggere

Hvis du er lige så bidt af italiensk mad, som jeg er, så begynd at følge en italiensk madblogger. Du kan fx. følge Tiny Italian, som har masser af italienske opskrifter og rejseanbefalinger.

Tagliata

Tagliata med marinerede grøntsager

Myfoodblog.dk
Antal 4 Personer

Ingredienser
  

 • 3 stk. ribeye-bøffer 150 g.-200 g.
 • 1 bdt. frisk rosmarin
 • 150 g. ruccola
 • 50 g. parmesanflager
 • 1 stk. squash
 • 1 stk. aubergine
 • 1 stk. gul peberfrugt
 • 1 stk. rød peberfrugt
 • 3 spsk. ekstra jomfru olivenolie
 • 2 spsk. balsamico-eddike
 • 1 fed hvidløg
 • salt og peber
 • 1 stk. godt brød fx. foccacia Se opskrift på foccacia på bloggen

Sådan gør du
 

Marinerede grøntsager

 • Fjern kernerne i peberfrugterne og skær dem i 8 stykker
 • Skær auberginen og squashen i skiver på langs. De må ikke være for tykke. Læg grøntsagerne på grillen eller en pande, og pensel dem med lidt olivenolie, drys med lidt salt og peber
 • Lav imens marinaden til grøntsagerne. Kom presset hvidløg, olivenolie og balsamico i en skål. Rør rundt og smag til med salt og peber.
 • Grøntsagerne skal vendes engang imellem på grillen. De er færdige, når de er møre. Lad dem stå og køle lidt af, før marinaden hældes over. Lad dem trække i marinaden i mindst 1 time, før de serveres

Tagliata

 • Forbered grillen: Tænd din grill og forvarm den til høj varme. Hvis du bruger en kulgrill, skal du sørge for at have tilstrækkeligt med glødende kul på begge sider af grillen
 • Forbered kødet: Fjern ribeye-bøffen fra køleskabet og lad den komme op til stuetemperatur i cirka 30 minutter. Dette vil sikre en mere jævn tilberedning. Drys kødet med salt og peber eller dine foretrukne krydderier, og gnid det let ind i kødet
 • Placer ribeye-bøffen direkte på den varme grillrist. Grill kødet i cirka 4-6 minutter på den ene side, uden at flytte det eller trykke det ned. Dette giver en flot og velsmagende skorpe. Vend ribeye-bøffen om med en tang og grill den i yderligere 4-6 minutter på den anden side.Kontroller kødets temperatur. For at opnå den ønskede stegetilstand er det vigtigt at bruge et kødtermometer
 • Steg ribeye til en indre temperatur på 54-57 grader for medium-rare, 60-63 grader for medium eller 66-68 grader for medium-well. Husk, at kødet vil fortsætte med at stige i temperatur efter, at det er blevet fjernet fra grillen, så tag det af lidt tidligere end din ønskede temperatur
 • Lad kødet hvile: Når ribeye-bøffen er færdiggrillet, skal du fjerne den fra grillen og lade den hvile i 5-10 minutter oven på den friske rosmarin. Dette giver kødet tid til at trække sig sammen og fordele safterne jævnt, hvilket resulterer i en mere saftig bøf. Den får også en lækker smag fra rosmarinen
 • Når kødet har hvilet skæres det i skiver

Anretning

 • Skyl rucolaen og læg den som bund i et flot fad. Anret ribeye-skiverne oven på ruccolaen. Drys parmesanflager over kødet. Dræn de marinerede grøntsager for olie, og læg dem til venstre for kødet. Servér

Få opskriften på citron tiramisu

Citrontiramisu
Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!