Spidskålssalat med mormor-dressing

Denne spidskålssalat er som slik. Alle elsker den – også børn. Jeg serverer den ofte sammen med gris, da æble, gris og spidskål går rigtig godt sammen. Men den kan bruges til tilbehør til f.eks. en bøf eller et stykke kylling. Det er igen min mor, der har introduceret mig til denne lækre salat, og jeg laver den hele året rundt. Den kan sagtens bruges som gæstemad, fordi den er så lækker.

Hvorfor mormor?

Hvordan mormoren kommer ind i denne opskrift, det kan jeg ikke rigtig svare på – udover det er min mor, som også er mormor, der laver denne dressing. Men det er ikke hende, der har fundet på navnet. En dressing bestående af fløde, sukker og citron, hedder simpelthen en mormor-dressing – og den passer perfekt til spidskålssalat.

Hvad kan du ellers bruge dressingen til?

Jeg bruger også dressingen om sommeren, hvis jeg f.eks. serverer hjertesalat med friske jordbær. Åhhh, det må godt snart blive jordbær tid igen!

I forhold til spidskål, kan du både bruge sommer- og vinterudgaven. Denne ret kan spises hele året. Du skal bare være obs på, at æblerne er faste, lidt syrlige og ikke grynede.

Hvis du synes, dressingen skal være mere syrlig, kommer du bare mere citron i. Hvis den mangler sødme, skal du bare tilsætte lidt mere sukker. Lad den gerne stå lidt og trække.

Du skal bruge:

1/2 spidskål

1 1/2 æble (pink lady)

1 dl. piskefløde

Saft fra en hel citron

3 tsk. sukker

Lidt peber

Sådan gør du:

  1. Snit spidskål meget fint i lange strimler. Skær evt. strimlerne over én gang på midten, så de ikke bliver for lange.
  2. Tag kernehuset ud af æblerne, og skær æblerne i tynde både.
  3. Kom æbler og spidskål i en stor skål.
  4. Bland piskefløde, sukker, lidt peber og citron sammen i en lille skål.
  5. Når sukkeret er opløst, kommes dressingen over spidskål og æbler.
  6. Servér.

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!