Når det bugner med tomater

Tomatsuppe og tomatspread

Sommeren er her, og lige om lidt er der overflod af tomater alle vegne. Jeg er desværre ikke så heldig at bo i hus og kan lave mine egne tomater. Men jeg står alligevel altid med en masse tomater, som jeg ikke rigtig ved, hvad jeg skal bruge til. Nogle gange bliver man bare træt af at spise tomatsalat med mozzarella og bruschetta. Jeg havde lidt over et kilo tomater forleden, som jeg skulle bruge, og det blev til hele to opskrifter, der er super nemme at lave, og så smager de bare fantastisk af sol og sommer.

Tomatspread

Den første opskrift er en opskrift på tomatspread. Det er en slags tomatcreme, som du kan bruge til rigtig mange ting. Du kan bruge det som dip og dyppe rå grøntsager i det, du kan komme det på et stykke ristet brød og servere det til en suppe eller du kan bruge det til at komme på bunden af en pizza. Det smager meget intens af tomater og er spækfyld af umami.

Tomater og tomatspread i blender

Du skal bruge:

1200 g. tomater

Frisk basilikum

3 fed hvidløg

1 tsk. hvidløgspulver

1 tsk. oregano

1 tsk. rosmarin

3 spsk. olivenolie

Salt/peber

Sådan gør du:

  1. Skær tomaterne i grove stykker
  2. Placér dem på en bageplade med bagepapir eller i et stort ildfast fad (de må ikke ligge oven på hinanden)
  3. Drys krydderierne ud over tomaterne
  4. Pres hvidløget og bland det i tomatblandingen
  5. Hæld olivenolien over
  6. Krydr med salt og peber
  7. Sæt tomaterne i ovnen ved 200 grader i en time
  8. Vend tomaterne, når der er gået en halv time
  9. Når tomaterne er færdige sættes de til afkøling i 1/2 time
  10. Kom tomaterne i en blender og blend dem godt, til massen er blød og ensartet
  11. Smag til med salt og peber, k
  12. om tomatspreaden på en pizza eller et stykke ristet brød
Ovnbagte tomater

Tomatsuppe

Den anden opskrift er en super kraftig tomatsuppe, hvor man bruger tomatspreaden, som basis. Jeg vil fremover kun lave tomatsuppe på denne måde.

Tomatsuppe

Du skal bruge:

5 dl. vand

1 dl. fløde

1 dl. suppepasta

1 portion tomatspread

Sådan gør du

  1. Kom tomatpuréen i en gryde sammen med fløde og vand
  2. Varm tomatsuppen godt op
  3. Tilsæt suppepasten og kog i det antal minutter, som der står på pastaen pose
  4. Smag til med salt og peber
  5. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis den er for tyk
Rå tomater
Vinen til maden

Til denne lækre opskrift på tomatsuppe vil jeg servere en Sauvignon Blanc for mine gæster. Det er en lækker hvidvin med en fyldig smag og meget syre. Den dufter ofte af hyldeblomst og stikkelsbær.

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!