Kartoffelpandekage

Kartoffelpandekage er endnu én af de retter, jeg fik i mit barndomshjem, og som jeg vender tilbage til igen og igen, når jeg skal bruge kartofler som tilbehør. Dog har jeg ændre på min kære mors opskrift, så den er blevet mere enkelt og kun har meget få ingredienser.

Jeg elsker den sprøde skorpe og det bløde indre, som denne kartoffelpandekage får. Derudover kan den sagtens varmes op dagen efter i ovnen, hvis man har rester. Man kan sige, den er som én stor rösti.

Oprindeligt serverede min mor kartoffelpandekage med en dressing af tomatpuré, citronsaft og græsk yoghurt med 10 % fedt i, men jeg kan bedre lide den uden.

Det er ikke en fedtfattig sag, så man skal ikke være fedtforskrækket, hvis man kaster sig over denne kartoffelpandekage. Men den er uden tvivl lækker og anderledes. Du kan servere den til et hvilket som helst stykke kød.

Til 4 personer

Du skal bruge:

5-6 mellemstore bagekartofler eller 4 store

1 1/2 dl. Solsikkeolie

Salt og peber

Sådan gør du:

1. Skræl kartoflerne og skyl dem.

2. Riv dem i en foodprocessorer på det grove jern.

3. Krydr med salt og peber

4. Varm 1 dl. solsikkeolie på en stor pande.

5. Pres væsken ud af kartoflerne ved at knuge dem i hånden.

6. Læg en håndfuld af kartoflerne på panden.

7. Én ad gangen indtil hele panden er dække.

8. Pres kartoflerne godt sammen med en palét kniv.

9. Skru ned på svag varme, og lad den stå i 30 min.

10. Løsn kartoffelpandekagen fra panden, så den ikke sidder fast.

11. Læg en stor tallerken oven på, svarende til pandekagens omkreds.

12. Vend forsigtigt panden på hovedet, mens du holder på tallerknen, så du i den ene hånd står med den tomme pande, og i den anden hånd har tallerknen, hvor kartoffelpandekagen ligger med den brune side op ad.

13. Sæt panden tilbage på blusset. Måske skal der en lille smule mere olie på.

14. List forsigtigt kartoffelpandekagen tilbage på panden. Den stegte side skal vende op ad.

15. Giv pandekagen 15- 30 min. mere på panden.

16. Servér som tilbehør til en bøf eller et stykke kylling.

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!