Asiatisk spidskålssalat

Asiatisk spidskålssalat er en flot og farverig salat, der smager så lækkert, at man er nødt til at tage to gange. Børn er vilde med den pga. den sødlige goma-dressingen. Jeg serverer spidskålssalaten til kylling og svinekød, som gerne har et asiatisk touch, men det behøves ikke.

Goma dressing

Gomadressing er en dressing, der bruge meget i det asiatiske køkken. Det er en japansk sesamdressing. I udlandet kalder de den ofte blot japansk sesamdressing, så fortvivl ikke, hvis du ikke kan finde goma på menukortet. Goma betyder sesamfrø. Goma-dressingen klæder denne asiatiske spidskålssalat perfekt. Du får opskriften på min goma-dressing her. Den kan også købes i større supermarkeder i deres asiatiske afdeling, men du kan også gå forbi mit yndlings asiatiske supermarked. Læs mere om det her.

Spidskål

I juni er spidskålen i sæson, men du kan allerede få den nu. Jeg vælger altid et grønt og et lilla spidskål til asiatisk spidskålssalat, fordi det giver et rigtig flot farvespil. Der er ikke forskel på smagen. Spidskål minder om hvidkål, men er meget mere sart i smagen. Det dufter heller ikke så kraftigt, som et hvidkål. Jeg laver ofte en dip af creme fraiche og krydderier, og så dypper jeg spidskålen fuldkommen ligesom chips i dippen. Så føler jeg mig lidt sundere, og det smager helt fantastisk.

Asiatisk spidskålssalat

Edamame bønner

Edamame bønner er grønne, umodne sojabønner. De fås i de fleste supermarkeder på frost og skal kun lige overhældes med kogende vand og stå og trække i et par minutter. De smager lidt af ærter og har en dejlig fast konsistens. Man kan også købe dem med skal på og spise dem med en chilidressing, det får man især på sushi restauranter. Edamame bønnerne er fyldt med protein, så de mætter godt.

Edamame bønner

Asiatisk spidskålssalat

Asiatisk spidskålssalat

Myfoodblog.dk
Du får opskriften på gomadressing her
Forb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Salat
Køkken Asiatisk
Antal 6

Equipment

 • Mandolinjern eller skarp kniv

Ingredienser
  

 • 1/2 grønt spidskålshoved
 • 1/2 rødt spidskålshoved
 • 200 g. Edamame bønner
 • 1/2 dl. gomadressing
 • 1 spsk. sorte sesamfrø eller hakkede mandler
 • 1 tsk. limesaft
 • 15 blade koriander

Sådan gør du
 

 • Snit spidskålet meget fint på et mandolinjern eller med en skarp kniv. Kom det i en stor skål
 • Kom edamamebønnerne i en skål og kom kogende vand over dem. Lad dem trække i 2 min., hvorefter vandet hældes fra
 • Bland spidskålen med edamamebønnerne (gem lidt til pynt), gomadressingen og limesaften.
 • Pynt salaten med de sidste edamamebønner, de sorte sesamfrø og korianderne
 • Servér

Andre asiatiske opskrifter

Er du vild med asiatiske opskrifter? Eller vil du gerne udvide din horisont og prøve lidt andet? Så har jeg en del asiatiske retter her på bloggen, fordi jeg selv er helt pjattet med de asiatiske smage. Du kan finde nogle af dem her.

Sort sesam is

Ramen med svinekød

Vaniljeis med soja karamelsauce

Vanilieis med soja karamelsauce
Vaniljeis med soja karamelsauce

Laks med miso

Bliv medlem af Facebook-gruppen

Du kan blive medlem af Facebook-gruppen Mad med Stine, hvor du får mulighed for at lære endnu mere om, hvordan du laver mad. I gruppen lægger jeg inspirerende videoer op af forskellige teknikker, fortæller om spændende ingredienser og afholder online madlavningskurser. Du tilmelder dig her.

Mad med Stine

Nyhedsbrev

Du kan også tilmelde dig Myfoodblog.dks nyhedsbrev, så er du sikker på, du ikke går glip af de nyeste opskrifter. Nyhedsbrevet bliver udsendt én gang om ugen, og hvis du tilmelder dig nu, får du en e-bog med en 3-retters gæstemenu, som gør, at du ikke får sved på panden, når du skal lave en lækker middag til dine gæster. Du tilmelder dig nyhedsbrevet her.

Myfoodblog.dk
Myfoodblog.dk

Velkommen til Myfoodblog.dk, mit kreative hjertebarn, hvor du finder et sandt festfyrværkeri af smag og nydelse. Jeg er Stine Bengtsson, madentusiast og hjernen bag denne madblog. Her deler jeg mine lidenskaber for madlavning, oplevelser ved bordet og kærligheden til madens univers.

Leder du efter opskrifter til uforglemmeligt gæstemad, der ikke giver sved på panden? Så er du kommet det rette sted! Jeg har sammensat en skattekiste af inspirerende retter fra alverdens køkkener. Du skal bare følge mine trin, og dine gæster vil elske din madlavning.

Mine anmeldelser af kogebøger guider dig til de bedste kulinariske eventyr, og vinanbefalingerne sætter prikken over i’et på dine måltider. For ikke at nævne mine anmeldelser af restauranter, både nær og fjern. Så kom, lad os udforske den vidunderlige verden af mad sammen.

Så dyk ind i Myfoodblog.dks univers og lad dig lokke af duftende aromaer, farverig præsentation og min passion for mad. Glem sved på panden og lad dig forkæle med kulinariske glæder, der bare venter på at blive opdaget.

Find me on: Web | Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!