Asiatisk spidskålssalat er en flot og farverig salat, der smager så lækkert, at man er nødt til at tage to gange. Børn er vilde med den pga. den sødlige goma-dressingen. Jeg serverer spidskålssalaten til kylling og svinekød, som gerne har et asiatisk touch, men det behøves ikke.
Goma dressing
Gomadressing er en dressing, der bruge meget i det asiatiske køkken. Det er en japansk sesamdressing. I udlandet kalder de den ofte blot japansk sesamdressing, så fortvivl ikke, hvis du ikke kan finde goma på menukortet. Goma betyder sesamfrø. Goma-dressingen klæder denne asiatiske spidskålssalat perfekt. Du får opskriften på min goma-dressing her. Den kan også købes i større supermarkeder i deres asiatiske afdeling, men du kan også gå forbi mit yndlings asiatiske supermarked. Læs mere om det her.
Spidskål
I juni er spidskålen i sæson, men du kan allerede få den nu. Jeg vælger altid et grønt og et lilla spidskål til asiatisk spidskålssalat, fordi det giver et rigtig flot farvespil. Der er ikke forskel på smagen. Spidskål minder om hvidkål, men er meget mere sart i smagen. Det dufter heller ikke så kraftigt, som et hvidkål. Jeg laver ofte en dip af creme fraiche og krydderier, og så dypper jeg spidskålen fuldkommen ligesom chips i dippen. Så føler jeg mig lidt sundere, og det smager helt fantastisk.
Edamame bønner
Edamame bønner er grønne, umodne sojabønner. De fås i de fleste supermarkeder på frost og skal kun lige overhældes med kogende vand og stå og trække i et par minutter. De smager lidt af ærter og har en dejlig fast konsistens. Man kan også købe dem med skal på og spise dem med en chilidressing, det får man især på sushi restauranter. Edamame bønnerne er fyldt med protein, så de mætter godt.
Asiatisk spidskålssalat
Equipment
- Mandolinjern eller skarp kniv
Ingredienser
- 1/2 grønt spidskålshoved
- 1/2 rødt spidskålshoved
- 200 g. Edamame bønner
- 1/2 dl. gomadressing
- 1 spsk. sorte sesamfrø eller hakkede mandler
- 1 tsk. limesaft
- 15 blade koriander
Sådan gør du
- Snit spidskålet meget fint på et mandolinjern eller med en skarp kniv. Kom det i en stor skål
- Kom edamamebønnerne i en skål og kom kogende vand over dem. Lad dem trække i 2 min., hvorefter vandet hældes fra
- Bland spidskålen med edamamebønnerne (gem lidt til pynt), gomadressingen og limesaften.
- Pynt salaten med de sidste edamamebønner, de sorte sesamfrø og korianderne
- Servér
Andre asiatiske opskrifter
Er du vild med asiatiske opskrifter? Eller vil du gerne udvide din horisont og prøve lidt andet? Så har jeg en del asiatiske retter her på bloggen, fordi jeg selv er helt pjattet med de asiatiske smage. Du kan finde nogle af dem her.
Sort sesam is
Ramen med svinekød
Vaniljeis med soja karamelsauce
Laks med miso
Bliv medlem af Facebook-gruppen
Du kan blive medlem af Facebook-gruppen Mad med Stine, hvor du får mulighed for at lære endnu mere om, hvordan du laver mad. I gruppen lægger jeg inspirerende videoer op af forskellige teknikker, fortæller om spændende ingredienser og afholder online madlavningskurser. Du tilmelder dig her.
Nyhedsbrev
Du kan også tilmelde dig Myfoodblog.dks nyhedsbrev, så er du sikker på, du ikke går glip af de nyeste opskrifter. Nyhedsbrevet bliver udsendt én gang om ugen, og hvis du tilmelder dig nu, får du en e-bog med en 3-retters gæstemenu, som gør, at du ikke får sved på panden, når du skal lave en lækker middag til dine gæster. Du tilmelder dig nyhedsbrevet her.